Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun Trade Edeceğini Açıkladı, Cüzdanına Meme Coin Yağdı! Hangileri Var?

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun’ın meme coin trade edeceğini söylemesi üzerine dolandırıcılar harekete geçti, kurucunun cüzdanına meme coin yağdı.

Justin Sun’ın geçtiğimiz gün için meme coin trade edeceğini ve gelecek vadeden projelere yatırım yapacağını duyurmasının ardından kripto cüzdanına bir sürü farklı meme coin gönderildi.

Fırsatçılar bu durumu değerlendirerek Sun’a meme coin yolladı ve cüzdanı harekete geçirmiş gibi gösterdi. Etherscan verilerine göre Sun’a, CZMEME, BOBO, FOMO, WEED, METH, NGMI ve FOUR gibi birçok meme coin transfer edildi.

The Block Research Analisti Steven Zheng’a göre gönderen kişiler, sanki onları Sun tarafından satın alınıyor gibi göstererek bireysel yatırımcıları kandırmayı amaçlıyor.

Öte yandan Blockchain güvenli firması PeckShieldAlert’ın Twitter üzerinden yayınladığı gönderiye göre bir dolandırıcı grubunun 4 gün önce sahte “FOUR” token oluşturduğunu ve Justin Sun gibi davranarak yatırımcıları kandırmayı amaçladı. Dolandırıcıların sahte FOUR token alarak Justin Sun’ın kripto para borsası Poloniex’e aktardığı belirtildi.

Son zamanlarda yatırımcılar tarafından yeniden cazip bir yatırım fırsatı haline gelen meme coinlerin piyasa değeri son zamanlarda oldukça yüksek seyretti. Özellikle, Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi popüler meme coinlerin yanına yakın zamanda eklenen PEPE’nin bir aydan kısa bir süre içerisinde piyasa değerinde 20 kata varan artış yaşanmasının kripto para yatırımcılarının meme coinlere yönelmesine neden olduğu söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!