Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Son Bir Aydır 700 Dolarlık Bir Fiyat Gelgiti Yaşıyor: Sektör Olgunlaşıyor mu?

Görülen o ki, en azından bir süredir Bitcoin özelinde fiyatların ciddi iniş ve çıkışlar sergilediği günler geride kalmış durumda. 7 Eylül’den bu yana yaklaşık 700 dolarlık bir fiyat aralığında gidip gelen Bitcoin’in çizdiği bu grafik, analistleri ise ikiye bölmüş durumda. Bazı analistler, artık sektördeki heyecanlı günlerin geride kaldığını belirtirken, kripto para piyasalarının eskisi kadar ‘çekici’ olmadığını savunuyor.

Buna karşın, bir diğer grup ise, Bitcoin özelinde yaşanan bu gelişmelerin son derece normal olduğunu belirtirken, artık sektörün olgunlaşmaya başladığı fikrinde. Konuyla ilgili konuşan kripto para margin trading platformu BitMEX’in CEO’su ve kurucu ortağı Arthur Hayes, şunları söyledi:

”Sektör artık eskisi kadar heyecanlı değil. Volalite ciddi oranda azalmış durumda.”

Bitcoin, Aralık 2016’dan bu yana ilk defa 28 günlük bir dönemde bu kadar dar bir fiyat aralığında gidip gelirken, bunu sektörün olgunlaşmasına yoranlar da hiç de az değil. Konuya ilişkin fikirlerini paylaşan Bloomberg stratejik analisti Mike McGlone, şunları söyledi:

”Sektör olgunlaşmaya başladı ve volalitenin bu noktada düşmüş olması, beklenen bir durum. Artık daha fazla katılımcı var, daha fazla türev ürün yatırımcılara sunuluyor ve trade ederken ya da arbitraj yaparken elinizin altında daha fazla şey oluşmaya başladı. Bitcoin’deki bu fiyat sıkışması da, aslında bunun doğal bir getirisi.”

Bakalım, Bitcoin birçok kişinin patlamayı yapabilecek mi? Yoksa bir süre daha 6 bin dolar seviyelerinde dolaşmaya devam mı edecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment