Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Suisse Bankacılık Lisansına Başvurdu

İsviçreli kripto para brokerı Bitcoin Suisse 16 Temmuz’da yayınlanan bir basın açıklamasında İsviçre’de menkul kıymet işlemleri ve bankacılık işlemleri için finans düzenleyicilerine başvuruda bulundu.

Ülkenin “Crypto Valley Association’ın” bir parçasını oluşturan Bitcoin Suisse, İsviçre Mali Pazar Denetim Kurumuna talepte bulunduğunu açıkladı.

Bitcoin Suisse Değişimlere Uyum Sağlamayı Amaçlıyor

Bitcoin Suisse bu talebin, kripto para sektöründeki proaktif duruşuyla bilinen İsviçre’de bile değişimlere uyum sağlamak amacıyla doğduğunu belirtti.

Yayınlanan basın bülteninde “Bu lisansla Bitcoin Suisse,  düzenlenmiş hizmetler ve ürünlerle sunduğu teklifleri daha da genişleterek kripto para finansal hizmetlerinde lider konumunu güçlendirecek.” açıklaması yapıldı.

Hazırlanan lisansta şirket “banka teminatları için yardımcı olma, itibari para depozitolarını koruma ve kripto depozitoları için havuz oluşturma” amacıyla, ismi belirtilmeyen yerel bir kuruluşa 45 milyon İsviçre Frangı (45.7 milyon dolar) yatırdığını açıkladı. Yapılan açıklamada bu miktarın yakında 55  milyon İsviçre Frangına (55.8 milyon dolar) yaklaşacağı da belirtildi.

Bitcoin Suisse bu başvuruyla, Crypto Valley Bankası Signum ve blockchain girişimi Seba de dahil olmak üzere kripto para birimlerine umut ışığı yakmış durumda.

Geçtiğimiz ay İsviçre Bankası Dukascopy, Frank ve Euro dahil olmak üzere itibari para birimlerine sabitlenmiş Etherium tabanlı stabilcoinleri piyasaya sürerek test edeceğini açıklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment