Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Eski Başkanı: Facebook’un Libra’sı Menkul Kıymet Gibi Regüle Edilmeli

2009 ve 2014 yılları arasında Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun başkanlığını yürüten Gary Gensler, yaptığı bir açıklamada Facebook’un kripto parası Libra hakkında konuştu. Son dönemde Libra ile ilgili olarak yapılan haberler ve yorumların sayısındaki artışa bir katkı da Gensler’den gelirken, başarılı yönetici konuya regülasyonlar açısından yaklaştı.

Gensler, yaptığı açıklamada Facebook’un Libra adlı kripto parasının bir menkul kıymet olarak regüle edilmesi gerektiğini ifade etti. Başarılı isim, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Şu anda Libra Reserve’e baktığımızda, bunun üç aşağı beş yukarı bir yatırım aracı olduğunu görüyoruz. Bu durumda da Libra’nın aslında SEC tarafından regüle edilmesi ve bu ürüne bir menkul kıymetmiş gibi yaklaşılması gerekir.”

Libra’nın çıkacağı formatta yatırımcılarına faiz üzerinden kar vaad etmesi de işin bir başka boyutu. Gensler’e göre bu durum, aslında Libra’nın bir menkul kıymet olarak görülmesini gerektiren açık bir şey.

Ayrıca konuyla ilgili çıkan raporlarda, SEC’in şu an için bu konu üzerinde çalışmalar yaptığı ve Libra’yı bir menkul kıymet olarak regüle edebileceği de belirtildi.

Başlangıçta ödeme aracı olan stabil kripto para formatıyla çıkacak olan koinin gelecekteki regülasyon durumu ise daha şimdiden merak konusu oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment