Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WEF Raporundan Blockchain Çıkarımları

Dünya Ekonomi Forumu, Blockchain teknolojisinin kullanım alanları ile ilgili bir çalışma yaptı ve bu teknolojinin kullanabileceği alanları araştırdı. Blockchain teknolojisinden faydalanmak için farklı yollar arayışında olduklarını ifade eden yetkililerin raporunda dikkat çekici ifadeler yer aldı.

Blockchain teknolojisinin şu an için iyi bir görüntü çizmesine karşın genel manada beklentileri karşılayıp karşılayamayacağının henüz belli olmadığı altı çizilen raporda, şu ifadelere yer verildi:

”Blockchain’in merkezi olmayan yapısı, elbette ki karmaşık ve sıkıntılı gözüken süreçlerin daha basite indirgenmesinde önemli bir yer tutabilir. Aslında, bu tarz teknolojiler efektif bir şekilde kullanıldığında önemli başarılar gösterebilir ancak yine de bazı sorunlar olabilir. Şu anda dikkat edilmesi gereken esas nokta, bu teknolojinin ağlara ve işletmelere olası etkileri ile birlikte, ölçeklenme sorunları olacaktır.”

WEF’de Blockchain biriminin başındaki isim olan Sheila Warren da, yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisini bazı şirketlerin kullanmaya başladığını ve bunların geri bildirimlerinin olumlu olduğunu belirtti.

Ancak başarılı yönetici buna karşın şu an için bazı şirketlerin gelecekte ne yapacağını ise bilmediğini söyledi ve bu noktada Dünya Ekonomi Forumu olarak yapacakları çalışmalar ve araştırmalar ile bu firmalara yardımcı olacaklarını not düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment