Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin SV’nin Halvingi de Bitti

Bitcoin hard forklarından Bitcoin Cash bundan iki gün önce bir halving yaşadı ve ağdaki blok ödülü 12.5 BCH’den 6.25 BCH’ye düştü. Şimdi başka bir Bitcoin forku olan Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) ağında da halving yapıldı ve ödül 6.25 BSV’ye çekildi.

Süreç Tamamlandı

Bitcoin Cash’in iki gün önce yaşadığı halving BCH madencilerini epey olumsuz etkiledi. Bunun etkilerini ağdaki hash oranına baktığımızda açık bir şekilde görebiliyoruz. Normalde kazandıklarının yarısını kazanmaya başlayan madenciler çalışmayı bıraktılar ve bu da BCH’nin hash oranında sert bir düşüşe yol açtı.

Bitcoin Cash hash oranı

Buna benzer bir şeyin Bitcoin SV’de de yaşanıp yaşanmayacağı merak konusuydu. BitInfoCharts verilerine göre Bitcoin SV’nin hash oranında şu an için sert bir düşüş yok. Bitcoin SV’nin halvingi TSİ 04:30 sularında tamamlandı ve henüz aradan 4 saat geçti.

Fiyatı Nasıl Etkilendi?

Bitcoin SV’nin fiyatı halvingden birkaç gün önce hızla yükselmeye başladı. Bundan bir hafta öncesine kadar 170-180 dolar aralığında seyreden Bitcoin SV fiyatı dün 220 doların üstüne kadar çıktı.

Halving sonrasında ise fiyatta aşamalı olarak bir düşüş başladı. Önce 215 dolar seviyesine inen Bitcoin SV bir sürede bu seviyede kaldıktan sonra 200 dolara kadar geriledi.

Bitcoin Cash’in ve Bitcoin SV’nin halvingleri tamamlanmışken Bitcoin’in de bundan birkaç hafta sonra bir halving yaşaması bekleniyor. Bitcoin’in bu süreçten tam olarak nasıl etkileneceği büyük bir merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment