Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tarihindeki En Uzun Konsolidasyon: Daha Önce Sonu Nasıl Bitmişti?

Kripto para analisti, Bitcoin (BTC) tarihindeki en uzun konsolidasyonun olası sonuçlarını inceledi.

Daan Crypto Trades isimli kripto para analisti, Bitcoin özelinde devam eden 92 günlük akümülasyon sürecini değerlendirdi.

Konsolidasyon süreçleri ne kadar uzarsa, ardından gelecek yükselişin de o denli güçlü olacağını öngören analist, 92 günlük konsolidasyonun Bitcoin tarihindeki en uzun soluklu bekelem süreci olduğunu hatırlattı:

Analist açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Genel olarak, bir konsolidasyon ne kadar uzun olursa, sonrasında genişleme o kadar büyük olur. Tüm konsolidasyonlar arasında şu anki en uzun olanı yaşıyoruz. Fiyat bu konsolidasyon aralığından çıktığında, büyük bir yukarı yönlü ralliye tanık olacağız.

Tarihsel olarak çoğunlukla yükseliş getirdi

Bitcoin daha önce 2020 yılında 21 günlük bir konsolidasyon yaşamış ve ardından Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara ulaşmıştı.

Her ne kadar 90 günlük bir sürece yayılmasa da benzer durumlar 2017 ve 2019 yıllarında yaşanmış ve sonuç olarak fiyat yukarı yönlü kırılmıştı.

Özellikle balinaların bu konsolidasyon süreçlerinde Bitcoin alımlarını hızlandırması, sonucunda yaşanacak yükselişi daha güçlü kılan faktörler arasında görülüyor. Mevcut durumda balinaların Bitcoin alımları hız kesmeden devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 67.795 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!