Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz 02 Eylül 2020

Bitcoin 12.000$ Seviyesinde Mola Mı Aldı?

Merhaba,

Dün itibariyle Bitcoin fiyatı mütevazi bir yükseliş göstererek 12.000$ seviyesini yine mütevazi bir şekilde aştıktan sonra geri çekilerek hedefine ulaşma noktasında bir mola daha verdi. Son 24 saat kripto para birimleri için son derece etkileyici geçmesine rağmen 12.000$’lık psikolojik sınırın aşılamaması şunu gösterdi ki; 12.000$ seviyesi Bitcoin için çiğneyebileceğinden daha büyük bir ısırık! Bu büyük ısırığa ek olarak eğer Bitcoin bu seviyeyi geçmeyi başarabilir ise 12.800$’lık hedefine muhtemel ilerlemesinden önce 12.450$’lık bir başka önemli ısırık hamlesiyle karşı karşıya kalacak.

Ancak yine de Bitcoin’in 2020’nin beklenen düzeylerine hala gelemediğini, kurumsal yatırımcıların yakın takibine rağmen net bir şekilde harekete geçmemelerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı zirve denemelerinin sonuçsuz kaldığını da bir kenara not ekmek gerekir. Daha fazla kurumsal yatırım şirketinin kripto dünyasına katılması ve sektöre akacak olan para miktarının artması olasılığı da notlar arasına eklenecek bir detay olmalıdır.

Bitcoin mevcut durumunu MA20 rehberliğinde incelediğimizde;

Günlük grafikte Hareketli Ortalama MA20’nin Bitcoin fiyatı için önemli bir referans noktası olduğunu görmek mümkün. Fiyatın hafızasına baktığımızda MA20’nin birçok noktada destek ve direnç görevi gördüğünü, bu destek ve direnç noktalarının kırılması durumunda fiyatın kendine yön bulduğunu tespit edebiliyoruz. 30 Ağustos itibariyle MA20’yi aşmayı başaran fiyatın bu seviyenin üzerinde kalma çabasını sürdürdüğünü ancak bu çabanın sonucunun önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını belirtmeliyiz. Bugün için fiyata destek olan MA20’nin bu destekten dönmesi yukarıda bahsi geçen 12.450$ ve 12.800$ ısırıklarının denenmesine neden olacaktır.

Aksi durum söz konusu olursa;

Fiyatın geçmişinde birçok kez olduğu gibi MA20’ye vereceği tepki onu aşağı yönde kırma şeklinde olursa bu durumda ilk etapta fiyatın 11.650$ seviyesine çekileceği, orada bir miktar oyalandıktan sonra 11.450$ durağına gerileyeceği ve orada da gücünü toparlayamazsa 11.000$ noktasında nefes alacağını söyleyebiliriz. Daha kötü senaryoda ise, fiyatın şu an durduğu seviyede oluşturduğu tepeler ve bir ihtimal de OBO yapısı fiyatı 10.000$ psikolojik sınırına hızla çekebilecek bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor.

Sonuç olarak, Bitcoin’in 12.000$’ın üzerindeki zemini en kısa sürede geri kazanması büyük önem taşıyor. Kurumsal olarak yapılacak katılımlarla piyasaya girecek olan para bu seviyenin üzerinde daha fazla eyleme neden olacaktır. Ancak fiyat 12.000$’ın altında kalmayı sürdürecek olursa bu durum, ayıların güçlenmesine ve 11.000$’lık desteğin ayıların baskısına karşı koyacak bir güç olamayacağına işaret eder ki bu da 10.000$ kapısının çalınmasına neden olur.

MA20 teknik göstergesinin dışında birçok farklı göstergenin de yakından takip edilmesi alınacak pozisyonlarla ilgili elinizin güçlü olmasına neden olacaktır. Diğer temel ve teknik analiz araçlarıyla ilgili detaylı ve doyurucu bilgiye 26-27 Eylül Beşiktaş İstanbul lokasyonunda yapılacak olan “Teknik Analiz Eğitimi” ile ulaşmanız mümkün olacaktır. Kendi analizini kendi yapmak isteyenler için hazırlanmış olan bu eğitimin detayları için lütfen iletişime geçiniz.

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment