Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bithumb Polis Baskınına Uğradı

Güney Kore polisinin ülkenin en büyük kripto para borsası olan Bithumb hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. Güney Kore polisinin bazı kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle Bithumb’ın ofisine baskın yaptığı öne sürülüyor.

Seoul Shinmun tarafından habere göre ülkedeki yetkililer, Bithumb’ın Gangnam Bölgesi’ndeki ofisine baskın düzenlediler. Polisin bir süredir Bithumb Holdings Yönetim Kurulu Başkanı Lee Jung Hoon hakkında soruşturma yürüttüğü, baskının da bu soruşturma kapsamında düzenlendiği açıklandı.

Ofisi Neden Bastılar?

The Block, Cointelegraph gibi çeşitli kaynaklar Bithumb’ın ofisinin olası bir mali dolandırıcılık suçu nedeniyle basılmış olabileceğini öne sürüyorlar. Bithumb’ın geçen yıllarda satışa çıkardığı BXA tokenları ile ilgili bir soruşturma yapan polisin bu sürece dair bazı usulsüzlükler bulduğu belirtildi.

Bthumb 2018 yılında Singapur’daki BK Group adlı bir şirketi satın almak için harekete geçti. Şirket bu anlaşma öncesinde BXA adı verilen bir tokenı ön-satış sürecine koydu. Bithumb’ın kendi kripto parası olduğu düşünülen bu token birçok yatırımcının ilgisini çekti ve toplamda 25 milyon dolarlık BXA tokenı satıldı. Fakat Bithumb ile BK Group arasındaki anlaşma tamamlanmadı ve BXA adlı bu token, Bithumb borsasına hiç eklenmedi.

Bithumb’ın BXA adlı tokenı ön-satışa çıkarmış olmasına rağmen piyasaya sürmemesi, bu tokenı alan yatırımcıların zararına oldu. Bu süreci inceleyen Güney Kore polisi, elde ettiği bulgular ışığında ofise bir baskın düzenledi ve soruşturmalarını orada sürdürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment