Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz : 18 Mart 2020

3.000$ ve 3.300$ Seviyelerine Dikkat!

Merhaba,

Bitcoin içinde bulunduğumuz ayın başında başlayan düşüşünü sürdürmeye devam ederken 5.000$ seviyelerinde şimdilik tutunmayı başarmış görünüyor. 7 Mart’ta 9.200$’dan başlayan düşüş trendi 13 Mart’ta 4.000$ seviyesini gördükten sonra bir miktar toparlanarak 6.000$’a ulaşıp şu an 5.200$ seviyesinde yoluna devam ediyor. Fiyatın 7.000$ / 7.500$ seviyesine dönebilmesi için 6.000$’ın üstünde bir toparlanma yaşaması gerekiyor ancak bu teknik açıdan bakıldığında fiyatın buna henüz hazır olmadığı görülüyor. Salgının etkisiyle genel olarak etkilenen global piyasalarda olduğu gibi Bitcoin piyasasında da yatırımcılar geri çekilmiş ve ne olacağını görmek isterken nakitte kalmayı tercih ediyorlar. Mevcut durum çerçevesinde fiyatın kısa bir analizini yapmaya çalışalım.

Günlük grafikte tüm önemli hareketli ortalamaların altında kalan fiyat bu haliyle bir toparlanma izlenimi vermiyor. 200 günlük hareketli ortalamanın yaklaşık %40 altında seyreden fiyatın hızlı bir şekilde bu ortalamanın üstüne çıkmasını beklememek gerekir. Zira genel trendde önemli bir yeri olan 200 hareketli ortalamanın altındaki fiyat güçlü bir ayı piyasasının hakimiyetini göstermektedir. Tüm önemli hareketli ortalamaların Death Cross şeklini almış olması fiyatın yakın zamanda eski parlak günlerine dönmeyeceğini gösteriyor.

Günlük grafikte ayrıca dikkati çeken bir diğer önemli yapı da boğa flaması oluşumu. Genellikle flama direk boyu kadar bir düşüşün öngörüldüğü bu oluşumda olası düşüşün direk boyundan daha kısa olacağını söylemek gerekir. Flama direği kadar bir düşüş 2.500$’lar seviyesini işaret ederken bu seviye yaşanmadan önce daha güçlü olan desteklerden döneceği ihtimali yüksek görünüyor. 4.200$ ile 3.200$ arasında değişen bu önemli destekler olası bir düşüşün stop noktaları olacaktır.

Haftalık grafiğe baktığımızda fiyatın güçlü bir destek kanalından dönme ihtimalinin yüksek bir olasılık olduğunu görmek mümkün. Geçmişte oluşan önemli desteklerden olan 3.300$ ile 3.000$ arasında oluşan kanal, fiyatın aşağı gidişinin duracağı ve buradan alacağı tepki ile yönünü değiştireceği bir engel olarak ortaya çıkıyor. Buna haftalık RSI’ın 30 bandından geçmişte defalarca döndüğünü de eklersek fiyatın göreceği en dip noktanın söz kanal olacağı tezi daha fazla değer kazanıyor.

Bitcoin fiyatlarının her an ve hızlıca yön değiştirme yeteneğine sahip olduğu gerçeğini akıldan çıkarmadan fiyat hareketlerinin takip edilmesi gerektiğini vurgulamak gerekir.

Tüm dünyayı etkileyen ve yaşam biçimlerimizi değiştiren salgından bir önce kurtulmak dileğiyle,

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment