Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz : 20 Nisan 2020

6.500$ ve 7.500$ Seviyeleri Belirleyici Olacak…

Merhaba,

Mart başında başlayan düşüş trendinin ardından toparlanmaya çalışan Bitcoin aynı zamanda mevcut kazanımlarını korumak için de çaba sarf ediyor. Fiyatın kendine bir yön bulmak için 7.200$ bandında yaptığı gezinti onu 7.500$ ile 6.500$ arasındaki bir kanalda tekrar sıkıştıracak gibi görünüyor. Ancak fiyatın 7.500$’ın üstünde tutunması onu 8.000$ ve üstüne taşıyacağı gibi, fiyatın 6.500$ desteğinin altına geçmesi de 5.000$’ların konuşulmasına neden olacaktır. Yaklaşan yarılanmanın gölgesindeki fiyatlara teknik açıdan bakmaya çalışalım.

İlk olarak her zamanki gibi büyük resme baktığımızda fiyatın Bollinger orta bandının altında ama ona yaklaşma hamlesi içinde hareket ettiğini görebiliyoruz. Fiyatın orta bandın altında oluşunu genel olarak ayı hakimiyeti olarak nitelendiririz ancak orta bandı geçmeye yönelik hamlelerinin güçlü olduğu zamanlarda boğaların etkisinden bahsedebiliriz. Fiyatın orta bandı geçme olasılığını destekleyen MacdW ve 50 denge çizgisi civarında şimdilik paralel duran RSI’a göz attığımızda bu olasılığın mümkün olabileceğinden bahsedebiliriz.

Günlük grafik bize 6.500$ ile 7.500$’ın son derece belirleyici iki seviye olduğunu net olarak gösteriyor. Paralel kanalların içine aldığımız fiyata yakından baktığımızda, büyük kanalın orta çizgisinde fiyatın kendine bir destek bulduğunu ve bu desteğin 6.500$ olduğunu tespit edebiliyoruz. Aynı şekilde küçük kanalın orta çizgisinde de fiyatın 7.500$ seviyesinde bir dirençle karşılaştığını görebiliyoruz. Şimdilik bu iki seviye arasında hareket eden fiyatın söz konusu destek ve direnç noktalarından hangisine doğru yol alacağı takip edilmesi gereken önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Günlük grafikte Ichimoku Bulutu fiyatın sıkıştığını ve bir süre daha mevcut seviyede dolaşabileceğine işaret ediyor. Bulutun içinde kalan fiyat ve Tenkan Sen ile Kijun Sen’in birbirlerini paralel takip etmeleri de mevcut seviyenin korunacağını gösteriyor. Fiyat özellikle Senkou Span B’de kendisine bir direnç bulmuş. Senkou Span B, son 52 barın (günlük grafikte son 52 mumun) en yüksek ve en düşük değerlerinin 26 bar (günlük grafikte son 26 mum) ileri atılmış halidir. Fiyatın tam da bu seviyede karşılaştığı ve aşmakta zorlandığı direnç bu nedenle dikkate değer ve takip edilmesi gereken bir değer oluşturuyor. Ancak fiyatın 22 bar sonra biten kırmızı buluttan sonra oluşmaya başlayan yeşil bulutla buluşma ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtelim.

Fiyatın 6.500$ ile 7.500$ arasındaki dansının yakından takip edilmesi gerektiğinin altını çizerek, Koin Bülteni’nde bugün yayınlanan Ömer Sakmar’a ait, fiyatın halvingden sonrasını anlatan bu makalesini mutlaka okumanızı öneririm.

 

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment