Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz : 25 Mart 2020

6.700$ Seviyesi Önemli…

Merhaba,

Bitcoin fiyatı 20 Mart’ta 6.900$ denemesi yaptıktan 3 gün sonra 5.700$’a çekildi ve ardından 6.700$’da tutunmaya çalışıyor. Ödül yarılanma etkinliğine bir ay gibi bir süre kalmışken gerek global bazda yaşanan ekonomik kriz ve gerekse bütün dünyayı saran virüsün de etkisiyle yatırımcıların temkinli hareket etmesine neden olan gelişmeler ışığında fiyatın olası hamlelerini ön görmeye çalışalım.

 

Büyük resme haftalık grafiğin gözünden baktığımızda, fiyatın haftalık 200 MA’da kendisine bir destek bularak toparlanmaya çalıştığını görebiliyoruz. İçinde bulunduğumuz haftada 6.700$’da tutunamayan fiyatın karşısına çıkan 6.700$ ve 7.700$ direnç kanalının aşılması zorunluluğu çıkıyor. Fiyatın bu seviyeyi aşabilmesi için haftalık 100 MA’yı da yukarı yönde hacimli bir şekilde kırması gerekiyor. Söz konusu direnç kanalının kırılamaması durumunda fiyatın yönü aşağı yönde olmaktan daha çok yatayda bir hareket şeklinde gözlemlenecektir.

 

Günlük grafiğe baktığımızda karşımıza çıkan ilk işaret muhtemel bir Death Cross oluşumu. Şubat ortasında yaşanan Golden Cross’un kendini gerçekleştirememesinin akabinde ortaya çıkan olası Death Cross fiyatın geleceği konusunda ciddi şüpheler yaratıyor. Bu nedenle yakından takibi de büyük önem taşıyor. Bununla beraber fiyatın 6.700$ seviyesinde tutunmasının da yakından takip edilmesi gerektiğinin altını çizmek gerekir. Zira fiyat bu seviyede tutunamazsa kendisini 6.000$ ve belki de aşağısına bırakacaktır ve buna hazırlıklı olmak gerekir.

Günlük grafikte paralel kanalların orta çizgilerinin kesişim noktası olan 6.888$ seviyesinin içinde bulunduğumuz haftada denenebileceğini, 6.900$ ila 6.950$ arasına fitil bırakabileceğini ve eğer bu noktalarda tutunmayı başaramazsa 6.000$’a çekilme eğilimi içinde olacağını belirtmek gerekir.

Tüm bu teknik göstergelerin yanı sıra Bitcoin için her zaman günlük temel analiz yapılmasının hayatı bir gereklilik olduğunu ve Bitcoin fiyatlarının ani ve hızlı bir şekilde trend değişimi yeteneğine sahip olduğunu aklımızda tutmamızın öneminin altını çizmek isterim.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment