Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 03 Aralık 2019

Merhaba,
Bitcoin fiyatının aşağı yönlü gidişe dair verdiği sinyallerden sonra kripto para piyasası kaynamaya başladı. Kripto piyasasının toplam kapitilazasyonu dünden beri düşerken, Bitcoin’in Pazar hakimiyeti %66,5 gibi değerlere ulaştı. Bu da oyuncuların çoğunluğunun Bitcoin ile beraber oyunun içinde olmayı tercih ettiklerinin bir işareti. Bununla beraber 25 Kasım’da başlayan bir rahatlama hareketi piyasayı az da olsa hareketlendirirken bunun devam edememesi fiyatın uzun vadede aşağı yönlü bir girişimde bulunabileceği endişesini doğurdu.

Bitcoin’in varoluşundan bu yana fiyat her zaman destek ve dirençler arasında trade yapma imkanı sundu. Azalan bir kanal içinde yol alan fiyatın 25 Kasım’da destek hattından yukarı zıplayıp tekrar aynı desteğin altında kendisine yeni bir destek bulması artık o seviyenin üstünün boğa hakimiyeti bölgesi olduğunu gösterdi. Buna ek olarak, tarihi bir destek noktası olan haftalık 200 MA’nın altının ayı hakimiyet bölgesi olduğunu da tescilledi. Bu durumda arada kalan “Tarafsız Bölge” (!) bir tampon görevi üstlendi ki bu tampon bölgenin içinde yapacağı hamleler Bitcoin fiyatı için büyük önem taşımaya başladı. Fiyatın tampon bölgeyi ne tarafa kıracağı hangi mevsimin de başlayacağının bir habercisi olacaktır. Tampon bölge içinde hareket etmeye başlayacak olan fiyatın -ki bundan emin olabiliriz, ne kadar bu bölgede kalacağını söylemek güç olsa da ayı hakimiyet bölgesine doğru bir yapılanma içinde olduğunu fark etmek zor değil.

Günlük grafikte Bitcoin fiyatında makul ve adil bir düşüş yaşandığını söyleyebiliriz. Çünkü geçtiğimiz hafta 7.800$’ı aşan fiyat hareketini, düşüş hamlesi içindeki fiyatın bir düzeltmesi olarak görmek gerek. Eğer fiyat 7.900$’ın üstünde bir yükseliş hamlesi göstermez ise 6.500$ ve altına düşme eğilimi içerisinde olacaktır. Ve eğer 6.500$ aşağı doğru kesilirse haftalık grafikte de görüldüğü gibi destek eksikliğinden dolayı fiyatın 6.000$’ın altına düşmesi beklenebilir. Günlük grafikteki Ichimoku öncü bulutunun kırmızı oluşu ek olarak fiyatın bulutun altında seyretmesi ve yine ek olarak Tenkan Sen ve Kijun Sen’in birbirinden uzakta kalması da gelecek günlerin pek renkli olmayacağını gösteriyor. Grafikte görülebilecek tek olumlu yan ise son gün mumunun Tenkan Sen’den destek bularak Kijun Sen’i test edebileceği olur. Ancak bu da önemli bir fiyat artışı anlamına gelmeyecektir. Çünkü genel olarak fiyat bulutun altında kalma eğilimindedir.

Fiyatın genel durumu itibariyle hem bir ayı senaryosundan hem de bir boğa senaryosundan söz etmek mümkün görünüyor. Olası ayı senaryosuna göre; haftalık fiyatın 6.000$’ın üstünde kayda değer bir hamle yapmaması destek eksikliği nedeniyle satışların geleceği anlamını taşır. Olası boğa senaryosuna göre ise; 7.900$’ın üstünde sürdürülebilir bir hamle daha yukarıda yer alan direnç noktalarının geri kazanılmasına ve daha yukarı çıkabilmek için bir ivmenin oluşmasına neden olabilir.

Yazımızın sonunda her zaman olduğu gibi kendi analizini kendi yapmak isteyenler için kişiye özel teknik analiz eğitimlerini önermek isterim.

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment