Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörünü Sarsan Olayın Tanığı Konuştu: Ambargolar Konuşulmadı

Geçtiğimiz günlerde kripto para sektörü çok ilginç bir gelişme ile çalkalanmıştı. Ethereum Vakfı’nın da araştırmacıları arasında yer alan Virgil Griffith, Amerika’da tutuklanmış ve 20 yıl hapis istemi ile karşı karşıya kalmıştı.

Griffith’in yaşadığı bu olayın ana sebebinin kendisinin Kuzey Kore’de katıldığı bir etkinlik olduğu da belirtilmişti. Griffith’e yöneltilen en büyük suçlama ise, kendisinin Kuzey Kore’nin Amerikan ambargosundan kaçması için onlara teknoloji ve bilgi satması.

Ancak, etkinliğe katıldığını ifade eden bir İtalyan vatandaşı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Griffith’e yöneltilen iddiaların gerçek dışı olduğunu ve toplantıda hiçbir şekilde ambargo ya da yaptırımların konuşulmadığını söyledi.

Hiçbir Şekilde Gündeme Gelmedi

Etkinliğe katıldığı ifade edilen Fabio Pietrosanti, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Konferansta yaşananlar çok abartılıyor. Konsept ise, yaşananların tamamen dışına çıkartılıyor. Yaptırım ya da ambargolar, hiçbir şekilde gündeme gelmedi.”

Pietrosanti, aynı zamanda Griffith’i yıllardır tanıdığını ve oraya gitmekteki temel amaçlarının da Kuzey Kore’yi merak etmeleri olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment