Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 10 Nisan 2019

Merhaba,

Kripto para piyasasının lideri Bitcoin, 2 Nisan’da başladığı kuzey kutbu yolculuğuna trend çizgisi üzerinde kalmayı başararak devam ediyor. Kutba ulaşana kadar birçok noktada mola vererek dinlenmesi gerektiğini iyi bilen lider kripto BTC, ilk durak olarak kendisine 5.300$ noktasını belirlemiş görünüyor. Eğer burada vereceği moladaki ikramlardan memnun kalırsa bir daha 4.750$ ve 5.000$ mola noktalarına kolay kolay geri dönmeyeceğinden emin olabiliriz. “Moladaki ikramlardan” kast edilen, fiyatın başlayan büyüme sonrasında alımların devam edip etmeyeceği ve alıcıların burayı güvenli bir liman olarak görüp görmeyeceği bilmecesidir.

4 saatlik grafiğe baktığımızda söz konusu moladan memnun kalmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemek mümkün. Bollinger Orta Bandından üst banda doğru hareket eden fiyatın bu hamlesini, aşağıdan yukarı uzun vadeli hareketli ortalamayı kesen kısa vadeli hareketli ortalamasıyla destekleyen MADC W ve 60 bandının üzerinde seyreden RSI da teyit ediyor olarak görünüyor.

Yolculuğun keyifli geçmesi ve daha önemlisi devam edebilmesi için gerekli olan 4.750$ ve 4.900$ seviyelerinin üzerinde yakıt alımlarının sürmesinin yanı sıra 5.300$ ve 5.500$ mola noktalarındaki ikramların da mutlaka test edilmesi gerekiyor. Herkes tarafından uzun zamandır beklenen bu yolculuk sırasında elbette yol boyunca çeşitli çevirmeler, kontrol noktaları olacaktır. Bu noktalara kısaca mini düzeltmeler diyebileceğimiz gibi ayıların yol çalışmaları ismini de verebiliriz. Ayılar mutlaka karayolu düzenlemeleri, asfalt çalışmaları yapacaklardır. Bu dönemlerde sabır bizim en önemli arkadaşımız olmalı.

Şimdilik Donchian Orta ve Üst kanalı arasına sıkışmış görünen Bitcoin fiyatının mevcut en son Fractal’a göre 5.000$ ve 5.300$ fiyat yatayında molasız bir yolculuk yapacağını ama bunun kısa süreceğini söyleyebiliriz.

Fakat hangi kanal ne derse desin, hangi bant neyi gösterirse göstersin ortada yadsınamayacak bir gerçek var. Bitcoin kuzey kutbu serüvenine başladı ve kutup noktasındaki kutup ayılarına selam vermeyi çok istiyor. Her ne kadar kutup noktasına yaklaştıkça soğuyan hava onu zaman zaman güneye, kırmızı sıcak sulara dönmeye teşvik edecek olsa da boğaların boynuzunda yapılan bu yolculuk ayılara selam vermeden bitmeyecektir.

Bu arada Bitcoin bu yolculuğu sırasında yalnız değil. Onun bu yolculuğunu izleyen iki tip trader var. İlk tip traderlar onu yolun başında uğurlayıp arkasından bakanlar. Bu traderlar teknik analizi bilmedikleri için ne yapacakları konusunda fikir sahibi değiller ve onu yolcu etmekten başka seçenekleri olmadığı için sadece hayırlı yolculuklar derler.

İkinci tip traderlar ise onunla beraber yola çıkmış olanlar. Bunlar temel ve teknik analizin önemini kavramış ve bunları öğrenmiş olan para kazanan traderlar. İkinci tip traderların en önemli özellikleri içinde, yol boyunca durulacak olan mola yerlerini ve oralarda sunulan ikramları çok iyi biliyor olmalarıdır. Yola çıkmadan önce ayıların yol çalışmaları hakkında detaylı bilgiye sahiptirler. Zaten bu yüzden onlara para kazanan traderlar denir. Onlar bu yolculuk için biletlerini önceden almışlardır.

Güzel haber şu;

İkinci tip traderlarla beraber yolculuk yapmak isteyenler için sınırlı sayıda bilet var.

Boş koltukları görebilmek için buraya tıklayınız.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment