Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 11 Eylül 2019

Bitcoin 10.000$ kalesini korumak için büyük bir mücadelenin içinde.

Öngörülemeyen durumlar dışında teknik analiz her zaman doğru olarak çalışır. Bir önceki yazımızda fiyatın 10.000$’ın altına ineceğine işaret etmiştik. Bu yaşandı ve ivme hala aynı yönde devam ediyor. Tekrar etmekte fayda var; ivme hala aynı yönde devam ediyor.

Fiyat, her 10.000$ psikolojik sınırını aşağı doğru kırma eylemine girdiğinde mutlaka başarılı olmuş. Fiyatın tekerrür ettiği gerçeğini göz önüne aldığımızda bu olasılığın bir kez daha yaşanacağını söylemek gerekir. Geçtiğimiz ay içinde birçok sefer pompalanan fiyat artışı ile ilgili haberler birçok küçük oyuncunun yükselecek olan fiyatlarla ilgili hayal kurmasına neden oldu. Fakat öngörülemeyen durumlar dışında her zaman çalışan teknik analiz verileri bunun böyle olmayacağını aksine fiyatların düşeceğini defalarca göz önüne serdi. Yukarıdaki grafikte de açıkça görülmektedir ki, fiyat psikolojik sınırın altına kırma denemelerini bir şekilde başarmış ve yönünü güneye çevirmiştir. Yine aynı eylem içinde olmasından dolayı short işlemlere daha yakın durmak kazançlı olma ihtimalini kuvvetlendirmektedir.

Grafikte, Bitcoin’i hala tehdit eden önemli bir üçgen yapısı içindeki fiyatın yönünün her kademede aşağı doğru olduğunu ve bunu değiştirmek için boğaların hala gücünün olmadığını görmek mümkün. Her ne kadar tersine bir hamle ile bu yapı bozulabilir bir durumda olsa da aşağı doğru giden fiyatın sırayla önemli destek noktalarını kırmayı başardığını söyleyebiliriz. Bu noktada kırılması gereken 9.750$ seviyesini takip edecek olan 9.500$ ve 9.000$ destekleri de kırılmak için sıraya girmiş gibi görünüyor. Hazırlıklı olmakta fayda olduğunu hatırlatalım.-

4 saatlik grafikte yükselen bir trend çizgisi var şeklinde yorumlar yapılsa da fiyatın hareketli ortalamaların altında oluşu düşüşün devam edeceğinin bir göstergesi. EMA20, EMA50, EMA100 ve EMA200’ü kararlı bir şekilde aşağı kıran fiyat 9.500$’da kendisine ciddi bir destek bulmuş olmasına rağmen eğer bu destek kırılırsa ilk olarak 8.800$ ile 9.000$ arasına doğru hızlı bir hamle yapabilir.

 

Yine günlük grafikte ilk kısımda 3 siyah karda mum formasyonunun kendisini tamamlayarak düşüş trendini onayladığını görebiliyoruz. Ek olarak Bollinger bandının orta çizgisini aşağı kesen fiyat kendisine güneyde Bollinger alt çizgisinde bir yer arıyor. Bu düşüş eğilimini Macd ve Macd W ile onaylarken RSI’a baktığımızda 50 denge çizgisinin altında seyrettiğini ve göreceli olarak boynunu daha da aşağı kırma niyeti içinde olduğunu söyleyebiliriz.

Dillendirilebilecek olumlu senaryo ise; fiyatın ilk olarak 200 hareketli ortalamaya yakın olmasından dolayı onu yukarı doğru kesmeye çalışması ve ardından 100 hareketli ortalamayı yakalaması ile yönünün yukarı çevirebileceği şeklinde olur. (İki önceki 4 saatlik grafik).

Asya, Avrupa ve Amerika’da kripto piyasası içinde işlem yapan oyuncuların neredeyse tamamına yakınının teknik analiz anlamında neden donanımlı olduğunu düşünün. Paralarının kıymetini biliyorlar. Para kaybetmeyi sevmiyorlar.

Para kaybetmeyi sevmeyenler için; teknikanalizegitimi.com iletişime geçin.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment