Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 13 Kasım 2019

Bitcoin İçin 8.750$ Hangi Yöne Kırılırsa Fiyat O Yöne Gider…

10.000$ Hamlesi Gecikiyor…

Merhaba,

Bitcoin sıkıştığı kanaldan hala çıkamazken, fiyatın yukarı yönde 10.000$ ve üstüne yapması beklenilen hamlesi de gecikmeye devam ediyor. Psikolojik seviye olan 10.000$ sınırının aşılması ve ardından onu takip edeceği düşünülen 14.000$ ve üstündeki fiyat hareketleriyle ilgili umut her geçen gün azalıyor. Yatırımcıların gözünü yavaş yavaş güneye doğru çevirmeye başlamalarını takiben her yıl Kasım ayı ve sonrasında beklenen yeni rekor denemeleri beklentisi de Bitcoin’in içinde bulunduğu azalan kanal gibi azalmaya başlıyor. Her an yeni sürprizlere her zaman açık olan Bitcoin fiyatının 8.750$ seviyesini hangi yöne kıracağı önemli bir kilit nokta oluşturmaya başladı. Fiyatın bu seviyeden yapacağı hareket önümüzdeki günlerin konuşulan konusu olacaktır.

Genel resmi yorumlamaya çalışalım.

Günlük grafikte azalan bir kanal içinde gördüğümüz fiyat, 8.700$’ın üzerinde bir miktar uyuşuk hareket ediyor. Bu durum fiyatın yukarı çıkmak için pek de iştahlı olmadığını ama 10.000$ seviyesine dokunabilmek için 9.000$ seviyesini aşması gerektiğini gösteriyor. Söz konusu azalan kanalda çok sayıda destek ve direnç denemeleri yapılmış olmasına rağmen fiyatın kendisine kararlı bir yön bulamamış olması kanalın üst taraftan kırılması ile 14.000$ seviyelerini test etmeyeceği anlamını da taşımamaktadır.

4 saatlik grafikte fiyatın kendisine eğilim çizgisi üzerinde birkaç önemli destek seviyesi bulduğunu söylemek mümkün. Bu destek seviyeleri 8.500$, 8.400$ ve 8.000$ gibi son derece güçlü destekler olmakla beraber geçmişte defalarca kırıldıktan sonra ciddi düşüşlerin yaşanmasına engel olamayan desteklerdir. RSI, henüz fiyatın bir dip seviyesi bulamadığı gösterirken eğer aşırı satış bölgesine kadar düşecek olursa ters bir hareketle 9.000$ gibi yukarı hamleyi gerçekleştirebileceği gerçeğini de geçmişindeki hareketlerden çıkarmak son derece kolay.

Yine 4 saatlik grafikte gözümüze çarpan ilk olay, birbirinin benzeri olan ve her seferinde küçük bir yenisini oluşturan üçgenlerin içindeki fiyatın, oluşan her üçgen yapından sonra düşme eğilimi gösterdiği ve bunu gerçekleştirirken de her zaman önemli destek ve direnç noktalarına dokunduğudur. Bu da fiyatın kademeli olarak düşmeye devam ederken önemli olduğunu düşündüğü tüm destek ve direnç noktalarını mutlaka test edeceğini ve düşüş ivmesinin devam edeceğine işaret ediyor. Ancak yukarıda da bahsedildiği gibi kanaldan çıkması durumunda 9.000$ seviyesini deneyecek olan fiyatın, buradaki üçgenleri de yukarı kırıp her an ters bir hamleyle üçgen içinde üçgen yapısından kurtulabileceğini akılda tutmak gerekir.

Bitcoin fiyat hareketlerinde bir çok yeni ve evrilmeye başlayan fiyat formasyonlarının oluştuğunu, yeni ve anlamlandırılması zaman alabilecek yapıların yaşanmaya başlandığını, Bitcoin fiyatlarının alışıla gelmiş klasik fiyat hareketlerinin dışına zaman zaman çıkmaya başladığını ve bilinen bazı indikatör ve ösilatörlerin artık bu yeniliklere cevap veremediği bilgisini paylaşmak isterim. Teknik analizin de çehresini değiştirmeye başlayan bu yeni oluşumlar, bizleri bilinen klasik yorumların dışına sürüklemeye devam edecek gibi görünüyor. Bu nedenle değişimin gerisinde kalmamak ve değişimi hızlıca yakalayabilmek son derece önemli bir hal alıyor. Bu yüzden yeni ve değişen tüm teknik analiz yöntemlerini öğrenebilmek ve kendi analizinizi kendiniz yapabilmeniz için Kişiye Özel Teknik Analiz Eğitimine katılmanızı öneriyorum.

teknikanalizegitimi.com iletişime geçin.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment