Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 18 Kasım 2019

Merhaba,

Geçtiğimiz haftaya 9.100$ gibi beklenti yaratan bir seviyeden başlayan Bitcoin fiyatı, 8.500$ seviyesinden yeni haftaya başlayarak 600$’lık haftalık kaybını geri alıp yeni denemeler yapabileceği teknik bazı verilere sahip. Son bir aydır dip seviyesi arayışları içinde bulunan fiyat güçlü bir takım destek seviyelerini aşağı kıramadıkça bu arayışından vazgeçmiş ama yine de zaman zaman denemeler yaparak bu inadını da bırakmamış görünüyor. Önemli bazı teknik veriler ise bu haftanın dikkate değer ve gözlemlenmesi gereken bir durumda olduğunu gösteriyor. Şöyle ki;

Bollinger Bantlarındaki Bitcoin Hareketi,

Bollinger Bantları bir varlığın zaman içindeki fiyat oynaklıklarını ölçer. Fiyatın altında ve üstünde iki adet standart sapma gösterir. 20 barlık ortalamayı gösteren orta bandın üst bandı +2 standart sapmayı, alt bandı ise -2 standart sapmayı hesaplar. Bu nedenle fiyat bantların dışına aşağı ya da yukarı dışına çıkacak olursa mutlaka tekrar geri dönme eğilimi içinde olur.

Bolinger Bantları içindeki fiyatın alt banda değip kendisine 8.400$’da güçlü bir destek bulduktan sonra tekrar içeri girme çabası bir süre yatay ilerledikten sonra orta banda doğru kırılıp başarıyla sonuçlanabilir. Bu çabanın devamındaysa fiyatın 9.000$ kalesini ele geçirip burayı savunması ve ardından üst banda doğru hamle yapması beklenebilir. Benzer hamleleri geçmişte defalarca bulabileceğimiz bu durum, içinde bulunduğumuz hafta boyunca gerçekleşme olasılığı taşıyor.

Muhtemel Kopma Hamlesi,

Fiyat hareketlerine biraz daha yakından 4 saatlik grafikten baktığımızda karşımıza mükemmel bir düşen/azalan kama oluşumu çıkıyor. Fiyatın bu mükemmel düşen/azalan kamaya vereceği tepki fiyatı 9.000$ ve 10.000$ seviyelerine kadar çıkarabilir.

Fiyat 4 saatlik grafikte düşen/azalan kamanın içinde 0,618 Fibonacci seviyesindedir. Bu seviye Fibonacci sayılarının en önemlisi kabul edilir. Buradan yaşanacak bir kopma hızlı bir fiyat atışını tetikleyebilir. Fiyat 0,618 seviyesinden aşağı doğru bir iniş göstermez ise tersine bir hamle ile kamadan koparak yukarı doğru hareket edecektir. Kasım aylarının Bitcoin fiyat hareketlerindeki yerini ve yılsonlarında yaşanan rallileri de hatırlayarak 10.400$ seviyesini test etme ihtimalinin yüksek olabileceğini söylemek mümkün.

Yukarıdaki olası senaryoların gerçekleşmesi bu haftanın ötesine taşınabilir. Bu durumda ortaya çıkacak olan yeni senaryo ise, fiyatın 8.500$ seviyesini koruyamaması durumu olur. Böyle bir durumun yaşanmasının sonuçları yüz güldürmeyecektir.

Fiyat günlük grafikte hem 0,618 Fibonacci sayısına hem de önemli ve güçlü desteklerinden birisi olan 8.500$ seviyesine park etmiş durumda. Mevcut haliyle bir altın koruma kalkanı içinde bulunan fiyatın bu kalkanın dışına çıkması bundan sonra 7.400$ ve altını konuşmamıza neden olacaktır. Bu yüzden fiyatın bir 1.000$ daha değer kaybetmemesi için daha yükseğe çıkma zorunluluğu vardır.

Düşüş eğiliminin devam etmesine karşılık işlerin genel olarak çok da kötü gitmediğini söyleyebiliriz. İçinde bulunduğumuz haftanın önemi fiyatın hangi yöne kırılacağının belirlenmesi açısından dikkat çekmektedir. Genel olarak haftanın nasıl şekilleneceğini ve fiyatın yukarıda geçen muhtemel hareketlerini gözlemlerken, aslında tek başınıza olduğunuz bu yolda kendinize artı bir değer katmak, kendi analizini kendi yapanların arasına katılmak isterseniz;

teknikanalizegitimi.com incelemenizi ve iletişime geçmenizi kulağınıza fısıldamak isterim.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment