Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 21 Haziran 2019

Merhaba,

Bitcoin’in zorlu yolculuğunda 10.000$ tabelası göründü…

Tarihinde ilk kez 29 Kasım 2017’de 10.000$’ı gören Bitcoin o zamandan bugüne dek çok zorlu yollardan geçti. 26 Mart 2017’de kuzeye olan yolculuğunun ilk sinyallerini vermeye başladığında hiç kimse bu yolculuğun 20.000$’lara kadar gideceğini tahmin etmiyordu. Hatta bu yolculuğun başladığı zamanlarda ülkemizde Bitcoin adını duyan insan sayısı da son derece az, kripto para sektörüyle ilgili bilinç ise neredeyse sıfırdı.

17 Aralık 2017’de kuzey yolculuğunu bitirip sıcak sulara yol almaya başlamasıyla beraber ise artık ülkemizde çokça konuşulur hale gelmişti. Bu tarih aralıklarında aramıza yeni zenginler katıldığı gibi aramızdan varlıklarıyla beraber ayrılan çok fazla sayıda insan oldu. Bitcoin’in meyve verdiği zamanlarda o meyveleri iyi toplayanlarla daha çok meyve vermesini bekleyenler arasındaki fark bu oldu.

İşte şimdi tam da tekrar o meyvenin verileceği zamandayız. Bitcoin kendi tarihinde yeni bir sayfa açıp 10.000$’lık FOMO seviyesini aşmaya hazırlanıyor.

Bitcoin, Binance, Bitstamp ve Coinbase gibi borsalarda 9.800$ seviyesini görmeyi başardı. Dolar karşısında %162’lik bir artış sergileyerek yatırımcılarına yeni rekorlara koşacağına dair işaretlerini verdi. Güzel haber şu ki; 10.000$’a kadar olan koşuda önünde bilinen herhangi bir ciddi direnç noktası yok. Bu yükselişin temel nedeni olarak başlayan trendin kendi içindeki gücünü gösterebiliriz. Buna ek olarak söz konusu yükselişi güçlendirecek olan bir başka nokta da; henüz bu eğlenceli ortama katılmamış olan yeni yatırımcıların bir heyecanla alım yönünde hareket etmeleri olacaktır.

 

Mevcut güçlü trend hızla yukarı doğru hareket edip şu anki seviyesine gelene kadar birçok ciddi sorunu aşmak zorunda kaldı. Ancak önemli psikolojik sınır olan 10.000$’ı aşması için önünde ciddi hiçbir engel yok. Kısa süre içinde bu seviye test edilecek ve kuvvet ile muhtemel kolayca aşılacaktır. Bundan önce yapması gereken önemli bir hamle var, ilk önce tekrar 9.800$’lık kazanımını geri alması gerekecek. Bu hamleyi gerçekleştirdikten sonra –ki zor olmayacaktır, hızla 10.000$ aşılacaktır. Hep beraber bunu keyifle izleyeceğiz.

Aylık grafikte son 5 aydır hiç güç kaybetmeden yukarı doğru tırmanan Bitcoin 10.000$’lık basit engeli aştıktan sonra 10.314$’lık zorlu bir engelle karşılaşacaktır. Bu zorlu engeli aşmak için birden fazla hamle yapmasını beklemeliyiz. Bu hamlelerin en sonuncusu başarılı olanı olacak ve söz konusu seviyeyi aştıktan sonra önünde önemli bir duraksatıcı olmadan hızlı ve güvenli bir şekilde ikinci bir tarihi rekorunu kırmaya doğru koşacaktır. Bu yeni tarihi rekor 20.000$ mı, 25.000$ mı yoksa daha da yukarıda bir rakam mı olacak kısa zaman içinde öğreneceğiz.

Yaşanacak bu süreçte teknik anlamda hazırlıklı olmak gerektiğini belirtmekte fayda var. Oturup gelişmeleri izlemektense oturup kendi analizini yapmak çok daha karlı bir hamle olacaktır. Bu sebeple her zamanki gibi sizlere teknikanalizegitimi.com incelemenizi ve bir an önce başkalarına bağımlılıktan kurtulmanızı öneririm.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment