Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Kripto Para Madencilik Devi Bitmain, ABD IPO’sunun Peşinde!

Dünyanın en büyük kripto para madencilik donanım üreticilerinden birisi olan Bitmain, yeni ortaya atılan bir iddiaya göre başarısızlıkla sonuçlanan Hong Kong IPO’su yerine ABD borsalarından bir IPO girişimi gerçekleştirecek.

Bloomberg’in ”konuyla yakından ilgili” kişileri referans göstererek aktardığı habere göre, Bitmain şu an birkaç danışman ile ABD tabanlı bir ilk halka arz üzerine çalışmakta ve bu büyük ihtimalle 2019 yılının ikinci yarısında duyurulabilir.  Elde edilen bilgilere göre dünya devi firma bu Temmuz ayında ABD’li regülatör SEC ile bu konuyu görüşmek için bir araya gelecek.

Bitmain geçtiğimiz Eylül ayında Hong Kong Menkul Kıymet Borsası üzerinden IPO başvurusu yapmış ancak bu başvuru borsanın kripto para madencilik endüstrisine bakışı ve Bitmain’in yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ciddi bir direnişle karşılaşmıştı. Sonuç olarak başvuru geçtiğimiz Mart ayında geçersiz hale geldi. Bloomberg’in kaynaklarına göre Bitmain önceki fonlama hedefini düşürüp, ABD tabanlı IPO’da sadece 300 ile 500 milyon dolar arasında bir sermaye ile yetinmeye karar verebilir ancak tam rakam henüz belli değil.

Bitmain Hong Kong Menkul Kıymet Borsası aracılığıyla yapacağı arzda 3 milyar dolar toplamayı hedefliyordu. Bitmain ise henüz konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment