Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Classic’in Beklenen Hard Fork Tarihi Belli Oldu!

20 Haziran tarihinde Discord üzerinden yapılan bir duyuruya göre, Ethereum Classic‘in beklenen Atlantis isimli hard fork’u sonunda kararlaştırıldı. Güncelleme Ethereum Classic blockchain’inin 8,772,000’inci bloğunda gerçekleştirilecek.

Ethereum Classic geliştiricileri ile destekçileri daha önce hard fork’un 8.75 milyonuncu blokta gerçekleşmesini kararlaştırmış ve bunun yaklaşık olarak 15 Eylül tarihinde gerçekleşeceğini tahmin etmişlerdi. Ancak ayın 15’i Pazar gününe denk geldiği için ETC Labs blok numarasını arttırarak güncellemenin bir hafta sonra gerçekleşmesini hedefleyerek, daha fazla tarafın, borsanın hatta geliştiricinin katılım sağlamasını istediklerini dile getirdi.

Güncelleme 15 Eylül’den sonraki hafta gerçekleştirilecek ve buna hala birkaç aylık bir süre var. Bu sebepten ötürü tam bir tarih vermek şu an için imkansız çünkü blockchain ağındaki hashrate güncellemenin gerçekleşeceği bloğa varışın kaç gün içerisinde olacağını kararlaştıran ana etmen konumunda.

Yine de Ethereum Classic geliştiricilerinin tahminine göre büyük değişim 17 Eylül tarihinde gerçekleşebilir. Bunun yanı sıra Atlantis şu an için içerisinde herhangi bir sistemsel açık olup olmadığını bulmak için test aşamasında. Bilindiği üzere Ethereum buna benzer bir sebep yüzünden güncellemeye saatler kala bunu ertelemek zorunda kalmış ve büyük tepki toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment