Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 22 Ekim 2019

Bitcoin kısa mesafeli -8.200$’dan 10.000$’a- yolculuk biletini almaya çalışıyor.

7.800$ ile 8.500$ arasında bir süre gel gitler yaşadıktan sonra 8.200$ durağında bir mola veren en büyük kripto varlığı, bir an önce 9.000$ durağına varmak ve sonrasında 9.400$ durağında araç değiştirip 10.000$ durağına ulaşmak istiyor. Yapılacak bir araç değişikliği 10.000$ psikolojik durağının ötesine Bitcoin’i taşıma görevini üstlenecek.

Söz konusu kısa mesafeli yolculuğun başlamasını aşağıda linklerini verdiğim iki farklı makalede olacağı düşünülen olayların takip etmesi son derece olası görünmekte. Yazıya devam etmeden ya da bitirir bitirmez makaleleri okumanızı tavsiye ederim.

Teknik analizin temel taşları çerçevesinde büyük resimden başlayarak iki yönlü analizlerimize başlayalım.

Haftalık grafikte geçtiğimiz hafta oluşan mum çubuğu, yapısı itibariyle gövdesel olarak boğa bölgesinde ve bu bölgenin de hacimli kısmında doğup oluşumunu tamamlamış. Bu tür yapıdaki mum çubuklarına bakarak boğaların nispeten daha güçlü olduklarını, mumun renginin kırmızı olmasına rağmen boğaların fiyatı yukarıda tutmayı başardıklarını söyleyebiliriz. Açılan bir sonraki haftaya ait mum çubuğu rengi itibariyle düşüşü ifade etse de gücü henüz yeterince ivmeli değil. Eğer son mumun yeşile döndüğünü görebilirsek bu hafta sonuna kadar işaretli mumun hacimli boğa bölgesinde olmasının da verdiği rahatlıkla fiyatların artış yönünde ilerlemesini bekleyebiliriz.

Ancak yine haftalık grafikte yukarıdaki resme muhalefet eden bir başka oluşumdan da söz etmek gerekir. Son 4 haftanın mum yapısı son 9 mumun yapısıyla çok büyük benzerlikler taşıyor. Mavi yuvarlaklarla işaretlenen birbirinin benzeri iki yapı aynı şekilde oluşmaya devam ederse güçlü bir düşüş yaşanması olası. Buna ek olarak yine son 4 mumun ters bayrak oluşturma olasılığı da düşmesi muhtemel fiyata işaret ediyor.

Günlük grafiğe göz attığımızda işlerin çok renkli sonuçlanmayabileceğini söyleten bir yapıyla karşılaşıyoruz. 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı aşağı kesme ihtimalinin hala tehlikeli bir şekilde devam ettiğini,  bunun bir Death Cross olduğunu ve sonuçlarının ölümcül olabileceğini daha önce de belirtmiştik. Olası bir ölüm kesişiminin yaklaştığını işaret eden kendine yön bulamayan fiyat yapısı da işlerin iyi gitmeyebileceğinin bir başka göstergesi.

Günlük grafikte dillendirilebilecek olumlu senaryo ise; fiyatın bir ters çift tepe yaparak 10.000$ psikolojik sınır denemesi yapabileceği ihtimali. Ek olarak RSI her ne kadar 50 piyasa denge çizgisinin altında kalmış olsa da 50 MA’nın üzerinde seyrediyor. Bu da fiyatlarda bir iyileşme göstergesi olarak değerlendirilebilir ancak yine de RSI’ın boynunu daha da yukarı kırmasını beklemek en doğrusu olacaktır.

Kısa vadede 4 saatlik dilimde fiyatın hareketini yorumlayacak olursak ortaya çıkan sonuç, hafta sonuna kadar bir iyileşmenin yaşanma ihtimalinin olması. Fiyatın 8.200$ seviyesine usulca yerleşmesinden sonra sırasıyla kırması gereken seviyeler 8.400$, 8.500$ ve 8.700$ dirençleri. Fiyatın bu noktaları kırmasının ardından önünde çok fazla bir engel olmadığını 10.000$ sınırına kadar çıkabileceğini ama 9.400$ direncinde bir süre takılabileceğini söyleyebiliriz.

Genel tabloya baktığımız zaman yazının başında önerdiğim iki makalede yazılanların kısa sürede gerçekleşmeyeceğini dile getirmek gerekir. Ancak kısa mesafeli yolculuğun başlamasının ardından 10.000$ sınırında bir süre beklemesi olası görünen fiyatın söz konusu makalelerde olduğu gibi büyük sıçramalar yapmasını da ihtimal dahilinde tutmak gerekir.

Hangi ihtimal gerçekleşirse gerçekleşsin, bu ihtimaller gerçekleşene kadar geçecek zaman içerisinde kendi teknik analizini kendi yapan, fiyatın hareketlerini doğru bir şekilde tahmin eden ve başkalarına bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkese tavsiyem, kişiye özel ve birebir yapılan teknik analiz eğitimlerine katılmanız olacaktır.

teknikanalizegitimi.com iletişime geçin.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment