Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TBV Genel Sekreteri: Merkez Bankası İle Blockchain Konusunda Mesafe Kat Ettik!

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Avrasya Blockchain Zirvesi hem kripto para hem de blockchain sektöründen çok önemli isimlerin konuşmalarına ev sahipliği yaptı. Etkinlik içerisinde yer alan Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdan Ergin de, blockchain ve Türkiye temalı konuşmasında önemli ifadelere imza attı.

Geleceğe Yön Verecek Teknolojilerden Birisi de Blockchain

Ergin ilk olarak önümüzdeki dönemde 4 teknolojinin diğerlerine kıyasla dünyayı ve geleceği değiştireceğini belirtti ve bunlardan birisinin dağıtık defter yani blockchain, diğerinin arttırılmış gerçeklik, diğer ikisinin ise yapay zeka ve kuantum bilgisayarlar olduğuna değindi.

Blockchain’in internetten sonra hayatımızdaki en büyük icat olarak yorumlandığını da açıklayan genel sekreter, bir kesimin ise blockchain’in fazlaca abartıldığını düşündüğünü vurguladı.

Ali Rıza Babaoğlan’ın blockchain ve merkez bankası konulu açıklamalarına yanıt veren Ergin, merkez bankası ile görüşmeler yapıldığını, davet ilettiklerini ve bu konuda oldukça ciddi mesafe kat edildiğini de itiraf etti. Ana kurucu üyelerden birisinin BKM olduğunu açıklayan Ergin, firmanın blockchain alanında öncü çok fazla çalışmaya sahip olduğunu dile getirdi.

Kripto paralar blockchain’e göre daha popüler gözükseler de, gelecekte bu durum bütün alanlarda kullanım elde edilmesi ile ciddi bir değişim yaşayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment