Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den 309 Blockchain Projesine Onay!

Kripto para piyasasına karşı takındığı sert tutumu ile bilinen Çin hükümeti, 309 blockchain projesine daha onay vererek bu teknolojiyi kripto paralardan farklı tuttuğunu sergilemiş oldu.

Ülkenin internet, sansür ve buna benzer alanlarından sorumlu olan regülatör CAC, kayıtlı blockchain hizmeti sağlayıcıları listesinin yeni kısmını yayınladı. Yeni listede kültür turizmi, e-ticaret, hukuk, sağlık ve tedarik zinciri gibi çeşitli alanlarda hizmet veren 309 blockchain şirketine lisans verildiği görülmekte.

Kayıtlı şirketler arasında HiCloud ve AliCloud benzeri dünyaca ünlü Huawei ve Alibaba gibi firmaların blockchain iştiraklerinin de olduğu görülebilmekte. Buna ek olarak listede Çin Güney Hava Yolları firmasının da kendi blockchain platformunu geliştirdiği görülebilmekte. Çin Ticaret Bankası bile listede adı olan kurumlar arasında yer almakta ki bu Çin’in aslında blockchain alanına nasıl baktığının en bariz kanıtlarından birisi.

Blockchain ilk olarak kripto para birimleri ile tanınan bir teknoloji olsa da, ünü artık kripto paraların da ötesine geçti ve bazı hükümetler kripto paralara düşmanca yaklaşırken, blockchain teknolojisini tam tersi benimsemekte ve kullanmakta. Blockchain’in önümüzdeki 10 yıl içerisinde trilyon dolarlık bir endüstri olacağı ve birçok sektörü geride bırakacağı tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment