Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 24 Aralık 2019

2020 Bitcoin İçin Nasıl Başlayacak?

Bitcoin Günlük Grafik Neyi Gösteriyor? Çöküş Mü, Yeni Bir Patlama Mı?

Merhaba,

Kripto para dünyasının lideri Bitcoin hafta sonunu iyi kazanımlarla bitirmesine rağmen haftaya bu kazanımlarını geri vererek başladı. 7.100$’dan başlayan yükseliş ivmesi 7.500$ kapısını zorlayıp açtıktan sonra orada tutunmayı başaramayarak tekrar 7.300$ seviyelerine geri dönerek kendine yeni bir yön arama çabası içine girdi. Önceki yıllarda olduğu gibi yılın son aylarında beklenen büyük boğa hareketinin gerçekleşmemesi umutları 2020’ye öteledi. Peki 2020 Bitcoin için nasıl başlayacak?

Haftalık grafiğe baktığımızda,

Haftalık grafikte ilk olarak dikkatimizi çeken ayı bayrağı işlerin 2020’de iyi başlamayacağına işaret ediyor. Bu formasyonun kendini gerçekleştirmesi durumunda fiyatın kademeli olarak 6.200$ ile 4.000$ arasına kadar gerileyebileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Ek olarak haftalık grafiğe bir başka açıdan baktığımızda;

2618 formasyonunun kusursuz bir şekilde gerçekleştiğini görebiliyoruz. 2618 formasyonunun kendisini tamamlayabilmesi için gereken şartlardan birisi olan 0,618 Fibonacci geri çekilmesinin yaşanmasının ardından fiyatın görmesi gereken dip noktasını gördüğünü ve artık buradan sonra bir toparlanma hamlesine girmesi beklentisinin oluşacağı düşünebilir. Fakat söz konusu formasyonun ardından fiyat hareketinin genelde aşağı doğru gittiği zamanların fazlalığına dikkat çekmek gerekir.

Her iki haftalık grafikte de fiyatın kendisini aşağıda bulma çabası içinde olduğunu gösteren yapıların güçlü olması 2020’nin başlarında büyük bir boğa hareketinin olmayabileceğinin habercisi gibi duruyor.

Bununla beraber günlük grafikte yeni yılın başlarının bir süre daha sancılı olacağına işaret eden ancak bakış açısına göre değişebilecek önemli bir yapı var.

Günlük grafik iki adet birbirinin benzeri parabolik artış ve ardından yaşanan güçlü düşüşleri net bir şekilde gösteriyor. İlk yapıda oluşan kanalın üstünde kırmızı okla işaretlenen zirve noktasından sonra yaşanan büyük düşüş, ikinci yapıda oluşan kanalda yine kırmızı okla gösterilen zirve noktasıyla büyük benzerlik taşıyor. Bu durumda aşağı yönde önemli bir fiyat hareketinin gerçekleşmesi ihtimali doğuyor. Ancak farklı bir bakış açısıyla günlük grafiği değerlendirdiğimizde,

Her iki benzer yapıda kırmızı oklarla gösterilen zirve noktalarından sonra bir düşüş yaşanmış. İkinci (sağdaki) kırmızı oktan sonra ilk okta olduğu gibi düşüşün gerçekleştiğini varsayarsak artık yeni bir parabolik yükselişin başlayacağı umudunu taşıyabiliriz.

Günlük grafiğe hangi gözle baktığımıza göre değişen iki farklı senaryo ortaya çıkıyor. Yeni yılın başı itibariyle bir çöküşten mi yoksa yeni bir patlamadan mı bahsedeceğiz? Bitcoin için çok konuşulacak bir yıl olacağını söyleyebileceğimiz 2020’nin içinde yaşanacak olan halvinge kalan süre bu gün itibariyle tam olarak 146 gün.  Son grafikte olası bir parabolik hareketin düşüşten yaklaşık 140 gün sonra başlaması son derece dikkat çekici ve önemli bir durum.

Yeni bir yılda yeni umutlar taşırken, fiyatın gideceği yönde fiyatı arkadan takip etmemek için Teknik Analiz Sanatı Eğitimi kendi analizinizi kendiniz yapma fırsatını sunuyor.

Mutlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle…

25-26 Ocak tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Teknik Analiz Sanatı Eğitimini değerlendirmek isteyenler için son başvuru tarihi 21 Ocak’tır.

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment