Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 25 Şubat 2019

Merhaba bugün 25 Şubat 2019,

Boğaların ayıların tuzağına düştüğü bir haftaya yine bir düşüş grafiğiyle başlıyoruz.

Bitcoin fiyatı 4.200$ seviyesinin üstüne çıktıktan sonra 3.720$ seviyesine tekrar geri çekildi.

Grafiğe göz attığımızda fiyatın MA20 ve MA50’nin üzerinde gezinmesine rağmen aşağı salınımlar yapmaya ne kadar hevesli olduğunu görebiliyoruz. Bu kısa vadeli yatırımcılara ciddi bir güvensizlik olarak geri dönse de fırsatları kollayan yatırımcılara da karlı alım imkanları tanıyor. Özellikle son 6 ay içindeki Bitcoin fiyat hareketlerini doğru analiz eden kimi yatırımcılar, bu fiyat salınımlarını karlı birer alım fırsatı olarak değerlendirmeyi iyi biliyorlar. Fiyatın tekrar yükselmesiyle beraber karlarını realize edip yeni bir aşağı salınımı beklemeye koyuluyorlar. Her ne kadar düzeltme adı verilse de bu aşağı fiyat salınımlarının gerçek olmadığı ve sahte düzeltmeler adı altında oynanan bir oyun olduğu gerçeği birçok analiz tarafından dile getiriliyor.

Bitcoin satış baskısı altında ezildikçe ezilmeye devam ediyor.

Eğer ayılar fiyatı 3.700$ seviyesine çekmeyi başarabilirlerse 3.500$ seviyesine kadar ciddi bir satış baskısı ortaya çıkabilir. Bunun aksine, olurda boğalar fiyatı 3.700$ seviyesinde güçlü bir şekilde savunabilirlerse 4.000$ seviyesine doğru tekrar güçlü bir toparlanma yaşanabilir. 4.000$ toparlanması gerçekleşecek olursa fiyat kısa bir süre yatayda hareket ettikten sonra 4.200$ / 4.250$ direnç noktalarını geçmeye çalışacaktır. Bu noktaların geçilmesiyle ortaya çıkacak olan senaryo şu şekilde gerçekleşir;

Fiyatın hareketleri grafikte görüldüğü gibi gerçekleşme eğilimi izleyecektir. Özellikle 4.200$ / 4.250$ seviyelerinin aşılması burada kilit noktadır. Ardından fiyat çeşitli ve kimisi kısa kimisi göreceli olarak uzun ralliler yaparak yukarı doğru tırmanmaya çalışacaktır. Bu noktada bir diğer önemli kilit nokta da 6.000$ seviyesidir ki, insanların Bitcoin’e olan ilgilerinin tekrar artması için geçilmesi gereken ciddi bir psikolojik sınırdır. Yapılan sentiment analizlerinin de gösterdiği gibi dünya genelinde Bitcoin’e olan ilginin tekrar artması için bu psikolojik sınırın aşılması fiyatın da artması için gereken itici güçlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yine aynı analizin sonuçlarına göre bu durum asla kalıcı değil aksine hızlı bir şekilde değişmek istemekte. Yani 6.000$ sınırının aşılması olmazsa olmaz şart değil. Fakat yine de bir itici güç. Bitcoin fiyatları ayıların ya da boğaların müdahalesi olmadan doğal yollarla artmak istiyor. Çağımızın yeni altını olarak tanımlanmak için bu doğal fiyat artışına ihtiyaç olduğu kesin.

Son olarak içinde bulunduğumuz haftanın fiyat değişimleri açısından birçok gelişmeye gebe olduğunu haber verelim. Yazının başında belirtildiği gibi bu fiyat hareketleri günlük kazançlar elde etmek için büyük fırsatlar veriyor, bunu atlamamak lazım. Daha sonraki yazılarda üzerinde durulacak ancak teknik analizi az çok bilenlerin fark edebileceği bir değişim var buna çok dikkat etmek gerekir. “Evrilmeye Başlayan Formasyonlar.”

Bu ve bunun gibi yeni teknik analiz yöntemleri için;

bitcointeknikanaliz.com  teknikanalizegitim.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment