Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Yetkililer Bitfinex’ten Çalınan Paraları İade Ettiler

ABD‘deki kolluk kuvvetleri, Bitfinex’ten çalınan kripto paraların bir kısmının izini sürmeyi başararak parayı iade ettiler.

Kripto para borsalarından Bitfinex bundan bir süre önce hack saldırısına uğramış ve 104 bin dolar değerinde kripto para kaybetmişti. Ağustos 2016’da yaşanan bu saldırı sırasında yaklaşık 120 bin adet Bitcoin’in çalındığı düşünülüyor.

Bitfinex, müşterilere bu paraların iadesini yapabilmek için her biri bir dolar değerinde olan BFX tokenlarından dağıtmıştı. Müşteriler bu tokenları kullanarak bire bir oranda dolar alabiliyor veya şirket hisseleriyle takas edebiliyorlardı.

Bitfinex, elindeki BFX tokenlarını şirket hissesiyle takas eden kişilere Recovery Right Token dağıttı ve daha sonra tüm BFX tokenlarını yok etti.

ABD’deki yetkililer, Bitfinex’in yaşadığı bu hack saldırısını uzun süredir araştırıyorlardı. Bu araştırmalar neticesinde çalınan paraların bir kısmına ulaşıldı.

Şirketin Medium üzerinden yayınladığı bir gönderiye göre ABD’deki kolluk kuvvetleri, 104 bin dolar değerindeki paranın izini sürmeyi başararak bu parayı şirkete iade ettiler. Bitfinex’ten yaklaşık 120 bin adet Bitcoin çalındığı düşünülürken ABD’deki yetkililer bunlardan yalnızca 27.7 tanesine ulaşabildiler.

Bitfinex’ten çalınan toplam kripto para miktarının geri kalanı hakkında henüz kesin bir bilgi yok diyebiliriz.

Bitfinex’e yapılan hack saldırısı oldukça büyük çaplı bir saldırıydı. Buna benzer bir saldırıyı Ocak 2018’de 520 milyon dolar değerinde kripto paranın çalındığı Coincheck olayında görmüştük. Coincheck bu saldırının ardından çeşitli şirketlerle görüşerek danışmanlık hizmeti almaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment