Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahreyn Merkez Bankası Yeni Kripto Para Düzenlemelerini Yayınladı

Bahreyn Merkez Bankası kripto paralarla ilgili yeni düzenlemeler yayınladı.

Bahreyn Merkez Bankası bundan birkaç ay önce kripto para düzenlemeleriyle ilgili bir taslak belge yayınlamış ve kripto para sektörünü düzenleyeceğinin mesajını açık bir şekilde vermişti.

Merkez Bankası; son birkaç aydır kripto para sektöründeki lisans, risk yönetimi, para aklamayla mücadele, terörizm finansmanıyla mücadele gibi konuları değerlendiriyor ve bu değerlendirmeler sonucunda bir adım atmayı planlıyordu.

Yerel haber kaynaklarından TradeArabia tarafından yapılan habere göre Bahreyn Merkez Bankası, bu alanlarda yaptığı araştırmalar sonucunda kripto para sektörünü düzenlemek için yeni adımlar atmaya başladı.

Yayınlanan bu düzenlemelerin büyük ölçüde kripto para şirketlerini ilgilendirdiğini söyleyebiliriz. Bahreyn Merkez Bankası kripto para sektörünü düzenlemek için öncelikle sektöre belli başlı standartlar getirmek gerektiğine inanıyor ve bu düşünceyle birlikte kripto para borsalarını düzenlemek istiyor.

Merkez Bankası tarafından hazırlanan düzenlemelere göre ülkedeki lisanslı kripto para borsaları; bundan böyle platformlarındaki işlem emirlerini, işlem öncesi ve sonrası süreçleri, olası piyasa manipülasyonlarını ve yasa ihlallerini takip etmek zorunda kalacaklar.

Yine TradeArabia tarafından yapılan haberlere göre ülkedeki bu borsalar, yeni müşteri kayıtlarını daha sıkı bir hale getirmek zorundalar. Yerel kripto para borsaları, platforma kayıt olan müşterileri daha kapsamlı bir şekilde araştıracaklar.

Bahreyn Merkez Bankası ayrıca kripto para borsalarının zaman zaman içlerinde epey yüklü miktarlarda para bulunabilen cüzdanlara her daim erişebilecek durumda olmalarını istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment