Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 31 Aralık 2018

Merhaba bugün 31 Aralık 2018,

Herkese, hepimize mutlu bir 2019 dilerim.

Uzun Vadeli Görünüm:

Aylık grafiğe baktığımızda fiyat, 2.500$ ile 3.000$ noktalarında kendisine güçlü birer destek bulmuşken, Bollinger orta bandının altına geçmiş. Ancak son barda oluşan doji fiyatın kendisine yön bulamadığı ve yukarı kırma olasılığının güçlü olduğu haberini veriyor. Stochastic RSI ise yatayda hareket ederken üste doğru kesme hamlesi yapabilmek için bekliyor.

Benzer şekilde, kripto paralar için yeniden ölçeklendirilmiş olan Ichimoku Bulutu’na göre fiyat kendisine yön bulmaya çalışıyor. RSI 46 bandında ve yatayda ilerlerken Stochastic ve MACD W her biri ayrı ayrı aşağıda birleşip yukarı kırma eğilimindeler.

Orta Vadeli Görünüm:

Ichimoku (kripto için ölçeklendirilmiştir) haftalık orta vadeli görünümünde şunları söylüyor; fiyat bulutun altında kalarak ayı hakimiyetinin devam ediyor. Dolayısıyla boğalar fiyatın güneyde olmasından dolayı şimdilik zor durumdalar. Gelecekteki öncü bulutun rengi iç açıcı görünmemekle beraber Tenkan Sen ve Kijun Sen de birbirlerinden oldukça uzaktalar. Fiyat orta vadede kendisine 3.350$, 3.000$ ve 2.700$’larda destekler bulurken, 5.500$ ve 6.000$’larda da dirençle karşılaşıyor.

RSI verilerine göre fiyat aşırı alım bölgesine çok yakın ve 34 bandı civarında. Bununla beraber Stochastic  ve Stochastik RSI’ın her ikiside alttan kesişmiş ve fiyatın kuzeye doğru harekete başlayacağını söylüyor. Bu hamleyi MACD W da alttan kesişmeye başlayarak destekliyor.

Kısa Vadeli Görünüm:

Kısa vadedeki resimde fiyatın öncü buluta yaklaşmak için hamleler içinde olduğunu ancak bunun boğaların güneye müdahale etmesiyle gerçekleşebileceğini görmek mümkün. Ayrıca aynı resimde olası bir TOBO formasyonundan bahsetmek de gerekir. Her ne kadar ikinci omuz bozulma eğilimine girmiş de olsa bunun piyasadaki gerçek olmayan satış işlemlerinden kaynaklandığını söylemek yerinde olur. Gerçekleşecek olan bir TOBO ile fiyat ciddi bir oranda kendisini kuzeyde bulacaktır. Bunlara ek olarak 3.250$ ile 3.650$ arasında çeşitli destek noktalarının yanı sıra 4.200$ ve 4.600$’lar arasında da direnç noktalarının olduğunu hatırlamak gerek.

Kısa vadeli görünümde RSI’ın 48-49 seviyelerinde olduğunu ve MACD W ile Stochastic ve Stochastic RSI’ın aşağılarda kesişip yukarılara doğru tırmanma hareketlerini tekrar edeceğini belirtmek doğru olacaktır.

4 saat ve saatlik grafikler ile ilgili bir fikir paylaşılmamasının nedeni yılbaşı tatili/kutlamaları dolayısıyla işlem hacminin düşük olacağı, az sayıda insanın trade yapacağı dolayısıyla fiyat hamlelerinin büyük olmayacağındandır.

Kripto paralar için son derece farklı ve beklenmedik geçen 2018’den sonra 2019’un bu piyasada büyük ve önemli değişikliklere gebe olacağı umuduyla hepinizin yeni yılını kutlamak isterim.

Yeni yılımız hepimizin gönlünce olsun.

bitcointeknikanaliz.com      teknikanalizegitim.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment