Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gürcistan’da Elektrik Tüketimi: Kripto Para Madencileri Zirveye Oynuyorlar

Gürcistan’daki iki kripto para madenciliği şirketi, ülkenin en çok elektrik tüketen şirketleri listesine girdi.

Gürcistan’da Madencilik

Gürcistan’daki ucuz elektrik fiyatları, birçok kripto para madencisinin ilgisini çekmeye yetiyor. Kripto para madencileri zaman içerisinde mali sebepler dolayısıyla Gürcistan’a geçiş yapmaya başladılar.

Bitcoin.com tarafından yapılan habere göre Gürcistan, kripto para madenciliği açısından Çin’den sonra en karlı ikinci ülke olarak gösteriliyor. Eurostat verilerine göre Gürcistan’daki ortalama elektrik fiyatı ev kullanımı için kWh başına 0.07€, ev dışı kullanım için ise 0.05€ değerinde.

Listede Madencilik Şirketleri

Gürcistan’daki Geo Service ve BFDS adlı iki adet kripto para madencilik şirketi, ülkenin en çok elektrik tüketen şirketleri listesine girdiler. Listede ayrıca Georgian Manganese adlı bir metalurji şirketi, Georgian Water and Power (GWP) adlı bir kamu hizmeti şirketi bulunuyor.

Hükümet tarafından paylaşılan verilere göre listede adı geçen bu iki madencilik şirketi, Kasım ayı içerisinde toplamda 55.6 milyon kWh’lık elektrik kullandı. Listede bulunan Geo Service 108 milyon kWh, Bitfury’ye bağlı olan BFDC Georgia ise 339 milyon kWh’lık elektrik kullandı.

Önümüzdeki Yılın Tahminleri

Gürcistan’daki elektrik tüketimiyle ilgili hazırlanan bir rapora göre ülkenin önümüzdeki yıl toplamda 14.2 milyar kWh’lık elektrik kullanması bekleniyor.

Sarke gibi kaynaklar tarafından paylaşılan verilere göre Gürcistan öümüzdeki yıl kendi imkanlarıyla 12.7 milyar kWh’lık elektrik üretebilecek ve 2.8 milyar kWh’lık elektrik almak zorunda kalacak.

Ülkedeki hidroelektrik santraller 10.3 milyar kWh, termik elektrik santraller 2.3 milyar kWh, Kartli rüzgar santrali ise 86 milyon kWh değerinde elektrik üretebilecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment