Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 31 Ekim 2018

Merhaba bugün 31 Ekim 2018,

Bitcoin önümüzdeki 2-3 hafta içinde neden artmaya başlayacak?

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, kişisel olarak Bitcoin boğa hakimiyetinin devam edeceğine inanıyorum.

Unutulmamalıdır, yatay giden her trendden sonra mutlaka fiyat kendine bir yön bulur ve bu yön ya aşağı ya da yukarı doğru ilerler. Bitcoin’in son 7-8 haftadır yatayda giden trendi de  yön değiştirecek ve kuzey kutup noktasında bu son bulacak.

Son 5 aydır dar bir aralıkta ilerlemeye devam eden ve dünyanın yeni altını olarak kabul gören kripto para piyasasının kralı için bu dar ilerleyiş olağan bir durum değil. Bu makalede Bitcoin’in önümüzdeki 2-3 hafta içinde neden yukarı yönlü bir trende başlayacağını 3 farklı bakış açısıyla anlatmaya çalışacağım.

 1 Kasım Her Zaman Bitcoin İçin Harika Bir Ay Oldu!

Mevsimsel bakış açısıyla Bitcoin, 2012’den bu yana son 5 yılda Kasım ayını %100’lük artışla hep zirve yaparak kapattı. Aşağıda 2015’ten bu yana olan mevsimsellik tablosunu görebilirsiniz. Bu tabloya göre Kasım ayı her zaman önemli bir ay olmuştur. Her ne kadar Aralık aylarında çıkışlar yaşasa da Kasım ayı bu çıkışların hep başlangıcı olmuştur.

31.10.2018 bitcoin 1

Bu neden önemli bir bilgidir? Çünkü grafik olarak Bitcoin mevcut fiyat seviyelerinden daha yüksek bir artışa başlarsa, bu artış daha önceki yıllarda yaşadığımız gibi önü kesilemeyecek bir yükselişe neden olacaktır. Aynı zamanda bu artış son 11 aydır artmasını beklediğimiz ama bir türlü patlayamayan fiyat için önemli bir itici güç olacaktır. Bitcoin boğaları yeni ve güçlü bir yükseliş trendine başlayabilmek için 7.500$’dan daha yüksek ve tercihen 8.500$’ın üzerinde bir fiyat görmek istiyorlar. Eğer fiyat 8.500$ seviyesine dokunursa boğalar için atağa geçme sinyali alınmış olacaktır. Boğalar bu sinyali aldıktan sonra artık mücadeleyi bırakmayacaklardır.

 2 Tarihsel Veriler!

Bitcoin her yatay gidişten sonra yukarı yönde bir hamle yapmıştır.

Zaman içinde geriye baktığımızda Bitcoin’in birkaç sefer yatayda hareket ettiğini görüyoruz. Ancak bu yatay hareketlerin sonunda mutlaka yukarı yönde bir harekete başladığını Bitcoin’in geçmişine bakarak söyleyebiliriz.

31.10.2018 bitcoin 2
31.10.2018 bitcoin 2

Bitcoin şu anda kedi piyasasında. Son 5 aydır neredeyse her gün ne 6000 $’ın altında ne de  8500 $’ın üzerinde. Peki bu iyi mi, kötü mü? Eğer tarih gerçekten tekerrür ediyorsa bunu daha önce de gördük, özellikle de 2015’te.

Bitcoin, 2014 yılının Ocak ayında 1174$’da zirveye ulaştıktan sonra, o yıl boyunca 167$’a düştü ve Şubat 2015’ten Ekim 2015’e kadar 216$ ile 296$ arasında yatayda kaldı. Ardından 2015 yılının Ağustos ayı ortalarında bir çöküş yaşadı. 2015 Ağustosunda yaşanan bu çöküşü dikkate alın.

Grafikte de görülebileceği gibi yaşanan bu modelin 2018 ile birçok benzerliği var.

 3 Nasdaq ve Bitcoin İlişkisi.

Bir başka bakış açısı da Nasdaq ve Bitcoin arasındaki korelasyon.

Nasdaq: New York’da kurulan ve menkul kıymet alım satımlarının yapıldığı özel borsa. Dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilir.

Korelasyon: İki değişken arasındaki ilişkiyi değerlendirme yöntemi/yolu.

Son yıllarda ilginç bir şekilde Bitcoin ve Nasdaq arasında bir bağlantı var. Her iki varlığın da fiyatları aynı anda ve neredeyse aynı oranda artış gösteriyor.

31.102018 bitcoin 3

Nasdaq’ta Kasım aylarında aynı Bitcoin’de olduğu gibi artışlar sergileyen bir yapıya sahip. Şu an için Nasdaq endeksi büyük bir destek bölgesine girmek üzere ve geçmişinde olduğu gibi bu destek bölgelerinden yukarı sıçrayışlar yaparak kopuyor.

Bitcoin ve Nasdaq arasındaki bu korelasyonu geçtiğimiz yıllarda da gördüğümüz için bu Kasım ayında da aynı bağlantının yaşanacağı yönünde güçlü beklentiler mevcut.

Sonuç olarak; Bitcoin son 5 aydır yatayda hareketine devam ediyor. Tahminimce bu yatay hareketin ardından önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni bir trend başlayacak. Bu trend eğer yukarı yönde gerçekleşirse –ki tüm umutlar bu yönde, büyük boğa hareketi 2017 Aralığında yaşananların aynısını bizlere bir kez daha yaşatacaktır. Bitcoin’deki bu artış tüm alt coinler içinde büyük bir ivmenin başlangıcı anlamına gelir.

Boğaların hakimiyetinin ön görülen sürede başlaması ve bu başlangıçla beraber iyi kazançların elde edilmesi ümidiyle kendi analizlerinizi yapabilmeniz için sizlere önerim,

bitcointeknikanaliz.com  ve  teknikanalizegitim.com  sitelerini detaylı bir şekilde incelemeniz.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment