Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 31 Mayıs 2019

Merhaba,

Bitcoin fiyatı olgunlaşmayı seçti ve yaşanan düzeltme ile yeni bir başlangıç için düğmeye bastı.

Dün yine Asya piyasasının hamleleri ile kripto para piyasasında önemli bir dönemeç yaşadık. Önceki yazılarımızda belirttiğimiz fiyatın olgunlaşması için gerekli olan düzeltme hızlı bir şekilde yaklaşık 45 dakika içinde yaşanmaya başladı. Anlamsızca yukarı doğru pompalanan fiyatın anlamlı bir şekilde aşağı çekilmesi piyasanın tehlikeli baloncuklar oluşturmasını engellemiş oldu.

9.000$’ın üzerine fiyatın çıkmasına neden olan ani dalgalanma ile piyasalarda yeni umutlar türemeye başlamıştı. Bazı uzmanlara göre yaşanan rallinin zirvesi bu ani dalgalanma idi. Şimdiyse zirve yerini 8.200$’lara bırakarak 14 ile 20 Mayıs tarihleri arasındaki seviyesine geri döndü. Bundan sonrasında kısa bir yatay gidiş söz konusu olacaktır. Ancak her yatay gidişin ardından iki yönde de önemli bir hamle geleceği gerçeği önceki unutulmamalıdır. Her şey için hazırlıklı olmak en iyi hamle olacaktır.

Bu çerçevede fiyatın teknik kısmına değinmeye çalışalım.

Öncelikle fiyat şu anki 8.200$ seviyesinin altına düşerse 5.500$ ve 6.000$’lara göz kırpacağız. Eğer 8.800$ tekrar geri kazanılırsa o zaman yeni ve büyük bir çıkışı izlemeye başlarız. Bu nedenle fiyatın bir süre yatayda kalması büyük olasılık. Mevcut seviyesini ciddi kırılımlar olmadan korumaya devam edecektir. Takiben önemli bir değişim başlayacak ve fiyat iki yönden birine doğru hareket edecektir. Bu hareketin grafikte belirtilen destek ve dirençleri kırmasıyla da bir sonraki önemli destek ve dirençlere kadar yol alacağını söyleyebiliriz.

Günlük grafik fiyatların düşme eğiliminde olduğunu ancak bu düşüşün ciddi seviyelerde olmayacağını söylüyor. Bollinger bandının üstü bandına değer değmez ayılar tarafından aşağı çekilen fiyat, orta bandın üstünde kalmaya devam ediyor. Bu bir süre yatay gidecek olan fiyatın habercisi. Aynı zamanda Stoch ve Stoch RSI ile Macd W de fiyatların düşüş trendinde olduklarını ama keskin olmayan kesişimleri ile de bu düşüşün büyük olmayacağını ifade ediyorlar.

Diğer analiz yöntemleri de incelendiğinde birbirinden çok büyük farklar ortaya çıkmıyor. Ama bu demek değildir ki Asya piyasasında yaşananlar tekrar yaşanmayacak. Her an ani fiyat kırılımları geçerliliğini koruyor. Hazırlıklı olmak, ani hareketlerde paniklememek ve sakinliğimizi korumak bize kazandıracak olan unsurlardır.

Alt coin (Alternatif Coin kısaltmasıdır) piyasası da bu düzeltmeden nasibini almış durumda ve anaparanın yönünün ne tarafa olacağını merakla bekliyor. Her zaman dikkate alınmalıdır, Bitcoin bir düşerse altcoinler 5 düşer.

Tüm bu gelişmeler çok kısa sürelerde yaşandı. Ama sizler kripto para piyasasında uzunca bir süre daha oyuncu olarak kalacaksanız,

Başkalarına bağımlı kalmamak için,

Kendi göbeğinizi kendiniz kesebilmek için,

Sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamak için,

Kendi analizinizi kendiniz yapın.

Nasıl ki döğüş filmleri izleyerek döğüşcü olunamazsa, internette indikatör videoları izleyerek de teknik analiz öğrenilmez. Bu piyasada uzun süre kalmaya ve kazanmaya niyetliyseniz teknikanalizegitimi.com aracılığıyla kişiye özel Teknik Analiz Eğitimini almanızı ya da Koin Bülteni’nin size sunduğu bir olan Teknik Analiz Eğitimine katılmanızı öneririm.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment