Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tekrardan Dirence Geldi: Boğa Başlangıcı Mı? Düşüş Onayı Mı?

Son 24 saatlik periyotta %4’ün üzerinde yükseliş yaşayan Bitcoin 21500 dolar seviyelerinde bulunan direncine ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşün ardından hızlı bir toparlanma yaşayan Bitcoin 3 günde %16 yükseliş performansı gösterdi. Birçok analist ve yorumcu, günlükte görünen son altı ayın yüzdesel olarak en “büyük yeşil” mumunun boğayı başlattığını düşünüyor. Ayrıca bazı analistlerde, bu yükselişin Bitcoin’in son bir dip yaşamadan önce “düşüş onayı” aldığını söylüyor.

Bitcoin Teknik Analizi/ 1 Günlük Grafik

21.550 dolar seviyelerinde bulunan Bitcoin, günlük grafiğinde direnç bölgesinde seyrediyor. Bu seviyeleri günlükte aşması durumunda Bitcoin’in tekrardan 25.200 dolar seviyelerine yükseliş yaşaması beklenirken bu seviyeleri yukarı yönlü kıramaması durumunda ise 19.500 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşaması bekleniyor. 19.500 doları da tekrardan aşağı yönlü kırması durumunda Bitcoin’in yeni dip arayışına geçeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca 25.200 dolar üzeri haftalık kapanışlar gerçekleştirirse Bitcoin fiyatında ciddi yükselişle görülebilir. Bu ay içerisinde açıklanacak olan enflasyon verisi ve faiz kararının Bitcoin fiyatındaki yönü belirlemesinde en önemli sebeplerden biri olacağı düşünülüyor.

  • İçerikte yer alan yorumlar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!