Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Teorik Olarak Maksimum Ne Kadar Olabilir?

Bitcoin’in ne amaçla yaratıldığı, son dönemde kripto para sektörünün tartıştığı konular arasına girdi. Birçok otorite, Satoshi Nakomoto’nun aslında kişiden kişiye bir para transferi metodu yapmaktan çok, finansal yapıyı kökten değiştirmeyi amaçladığını iddia ederken, çeşitli kanıtlar ve görüşler de, aslında buun doğruluyor.

Ikigai yatırım danışmanı Travis Kling de, bu konuda fikir beyan edenlerden. İlk olarak Blockchain.com eski ürün geliştirme yöneticisi Dan Held’in dile getidiği fikre katılan Kling, Bitcoin’in insanlık tarihinde ortaya çıkmış en zor para olduğunu da ifade etti. Kling, çeşitli rakamlar verirken, Bitcoin’in önümüzdeki dönemdeki fiyat peformansına ilişkin de çıkarımlarda bulundu.

Tecrübeli yönetici, şu andaki toplam itibari para arzının yaklaşık 20 trilyon dolara denk geldiğini ifade ederken; yine en az itibari para kadar dikkat çeken altının ise toplam sirkülasyon değerinin 8 trilyon dolara denk olduğunu aktardı. Bu noktada Bitcoin’in 60 milyar dolarlık toplam değerinin çok küçük kaldığını ifade eden King; basit bir matematik hesabı ile Bitcoin’in gidebileceği maksimum noktayı da hesapladı.

Kling’in yaptığı bu teorik hesaplamaya göre eğer Bitcoin tüm altın ve itibari paranın kapladığı hacmi gelecekte bir şekilde işgal etmeyi başarırsa, BTC başına 1.5 milyon dolarlık bir değer ortaya çıkıyor.

Yani aslında şu an her şey bu teoride ilerlediği gibi gitse ve Bitcoin tek geçerli para birimi olursa, BTC’nin fiyatı o zaman 1.5 milyon dolar olacak ancak bu senaryo, elbette ki pek de gerçekçi değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment