Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’daki Bu Banka Kurumsal Yatırımcılara Özel Kripto Para Hizmeti Verecek

Lihtenştayn’daki Bank Frick, kurumsal yatırımcılara özel yeni bir kripto para ticaret şirketi açmaya karar verdi.

Lihtenştayn’ın önde gelen bankalarından Bank Frick, tamamen kurumsal yatırımcılara özel hizmet verecek olan DLT Markets adlı yeni bir alt şirket kuruyor. Şirket yayınladığı basın duyurusunda söz konusu platformun yerel yasalara “tamamen uyumlu” olacağı ve bu platformda birden fazla “dijital tokenın destekleneceğini” belirtiyor.

Bank Frick’in CEO’su olan Edi Wögerer, bu yeni platformla birlikte tamamen yasalara uygun şekilde hazırlanmış bir kripto para hizmeti sunulacağını söylüyor:

“Alt şirketimiz aracılığıyla kurumsal yatırımcılara Avrupa Birliği tarafından düzenlenmiş bir bankanın ve bir fintech şirketinin eşsiz uyumunu sunacağız.”

DLT Markets adlı yeni alt şirketin yönetiminden Roger Wurzel sorumlu olacak. Wurzel bundan önce Bank Frick’te iş geliştirme departmanından sorumluydu. DLT Markets’ın iş gelişiminden ise Styxchange sorumlu olacak. Styxchange daha önceden Bank Frick ile bir Blockchain projesini geliştirmek için işbirliği yapmıştı.

1998 yılından beri hizmet veren Balzers merkezli Bank Frick’in hisse çoğunluğu Kuno Frick Family Foundation’a ait durumda.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan basın duyurularına bu banka 2017 yılı genelinde 6.3 milyon dolar değerinde net gelir elde etti. Şirket bu sayede 2016 yılındaki 3.2 milyon dolarlık net gelirini ikiye katlamış oldu. Yine bu basın duyurusuna göre banka, 2017 yılı içerisinde müşterilerinden aldığı toplamda 3.8 milyar dolar değerindeki fonu idare ediyordu.

İlk kez kripto para sektörüne giriş yapacak olan Bank Frick, kuracağı yeni platform aracılığıyla önde gelen kurumsal yatırımcılara hizmet vermeyi planlıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment