Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kriminaller Boş Durmuyor: Bir Yıl İçinde Şantaj ile 320 Bin Dolarlık BTC Aldılar

Kripto paraların çıkması ve kullanılır olması, kabul edelim ya da etmeyelim, kriminallerin işine yaramış durumda. Bu noktada artık fidye ve şantaj standartlarında para olarak kripto para cinsi varlıklar talep eden kişilerin sayısı giderek artarken, İngiltere merkezli siber güvenlik firması Digital Shadows’un raporu da, aslında sürecin geldiği yeri üç aşağı beş yukarı özetliyor.

Geride bıraktığımız yıl içinde yapılan şantaj ve fidye benzeri kriminal olayları araştıran Digital Shadows firması suçlular arasında son dönemde popüler olan şeyleri listeledi. Buna göre, ‘sextortion’ adı verilen şantaj yönteminde suçlular, mağdurlara ellerinde onların pornografik içeren izlerken çekilmiş görüntüleri olduğunu iddia ediyor ve bunun karşılığında Bitcoin talep ediyorlar.

Bu noktada talep edilen Bitcoin’lerin şimdiye dek 92 farklı adrese gönderildiğini ifade eden Digital Shadows yetkilileri, suçluların bu sayede şimdiye dek 320 bin dolarlık Bitcoin elde ettiğini de not etti.

Konu, başta Twitter olmak üzere çeşitli sosyal medya platformlarında da konuşulmaya devam ediyor. Örneğin, bir açıklama yapan Tim Trent adındaki kullanıcı son dönemde bu tarz mailleri sıklıkla almaya başladığını ve artık bunun kendisi açısından sıkıcı bir hale geldiğini ifade etti.

Son dönemde oldukça artan bu konu ile ilgili uzmanlar, bu tarz maillere itibar edilmemesi gerektiğini söylerken, bu tarz bir sıkıntı yaşanması durumunda ise sürecin hemen polis yetkilileri ile paylaşılması konusunda da uyarılar yapıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment