Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’dan Vlad Zamfir, CasperLabs Bünyesine Katıldı

Proof-of-stake (PoS) algoritmasını kullanarak yeni bir Blockchain geliştirmeyi hedefleyen girişimciler, CasperLabs adlı yeni bir startup kurdular.

Son zamanlarda adını daha sık duymaya başladığımız bu proof-of-stake algoritmasının ilerleyen zamanlarda Ethereum’da kullanılması düşünülüyor. PoS üstünde çalışmalar yapan CasperLabs, bu süreç boyunca Ethereum‘a katkıda bulunabilir.

CasperLabs kısa süre önce Ethereum Foundation araştırmacılarından Vlad Zamfir’i kendi bünyesine katmayı başardı. Bu gelişme, CasperLabs’in Ethereum Foundation ile arasındaki ilişkinin kuvvetlenmesini sağlayabilir.

Zamfir, CasperLabs’in PoS tabanlı yeni bir Blockchain geliştirmesine katkıda bulunacak ancak bu ağın kodlamasını kendi yapmayacak. Zamfir en azından şu ana dek yapılan açıklamalara göre CasperLabs’e çoğunlukla yol gösterecek, danışmanlık yapacak.

CasperLabs, Zamfir’in PoS alanında yaptığı çalışmaları desteklemeye niyetli durumda. Öyle ki şirket, “tamamen merkezsiz ve ölçeklenebilir olan, yeni-nesil bir Blockchain” oluşturabilmek için Zamfir’in bu alanda yaptığı çalışmaların büyük bir kısmına sponsor olmayı planlıyor.

CasperLabs’in özellikle merkezsizlik kavramına epey önem verdiğini söyleyebiliriz. Şirketin yayınladığı bir basın duyurusunda bunu açık bir şekilde görmek mümkün:

“CasperLabs olarak Blockchain’i merkezsizlik kavramından feragat etmeden ölçeklemek istiyoruz. Proof-of-Work tabanlı protokollerdeki madencilik işlemini ortadan kaldırmak, hem maddiyat hem de güvenlik açısından daha verimli olacak.”

Zamfir, konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu ve CasperLabs’in başarılı olmasının, sektördeki diğer projeleri de etkileyebileceğini belirtti. Zamfir, bizzat Ethereum’un da bu durumdan etkilenmesini umuyor:

“Umuyorum ki CasperLabs hedeflediği şeylere ulaşır ve böylece sektördeki Ethereum gibi diğer projeleri de PoS’a geçiş yapmaya teşvik eder.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment