Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Ticari Hacmi Düşen Fiyata Rağmen Artıyor!

Bitcoin ve genel olarak bütün kripto para piyasasının ticari hacmi geçtiğimiz Mayıs ayında adeta patlama yaşadı ve birçok kripto para birimi için 2017 yılının Aralık ayında bile görülmemiş seviyelere ulaşıldı.

Kripto para piyasası Haziran ayı itibariyle düşüş yaşasa ve Bitcoin 1 dolardan fazla değer kaybetse de, hacim konusunda benzer bir düşüş gözükmüyor ve piyasa şu an için yüksek hacme sahip gibi duruyor.

Bitcoin 2 Ayda Fiyatını İkiye Katladı

Bitcoin aslında sadece Nisan ve Mayıs ayında değerini ikiye katladı ve geçtiğimiz haftalarda kısa süreli de olsa 9.000 doların üzerine çıkarak 2019 yılının rekorunu kırdı. Basın saatine göre Bitcoin’in CoinMarketCap üzerindeki 24 saatlik ticari hacmi 17 milyar doları geride bıraktı. Ancak yine de daha önce Bitwise ve buna benzer kurumlar tarafından yapılan araştırmalara göre birçok borsanın gösterdiği ticari hacim %90 oranlarında sahte.

Bütün bunlara rağmen Coinbase, Bitstamp, Gemini, Bittrex ve Kraken üzerindeki hacimler gerçeğe oldukça yakın gözükmekte ve sadece bunlardaki BTC ticari hacmi bile fiyatın düşüş yaşamasına rağmen ticari hacmin buna paralel bir görüntü çizmediğini kanıtlamakta.

Bitcoin özellikle son dönemlerin ‘sıcak’ konusu ABD – Çin ticaret savaşları nedeniyle ciddi bir alım gördü ve hacmin artmasının sebebi bu olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment