Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tıpkı “Petrol Gibi” Değerlenebilir

Alex Leigl Bitcoin’in günümüzdeki durumuyla petrolün 19.yüzyıldaki durumu arasında bir benzerlik olduğuna inanıyor.

Bitcoin’de birkaç hafta önce yapılan halving ile birlikte madenciler blok başına 12.5 BTC değil 6.25 adet BTC üretmeye başladılar. Bu sayı her halvingle birlikte düşmeye devam edecek ve bir adet tam Bitcoin bulmak gitgide zorlaşacak.

Birçok kripto para analisti Bitcoin fiyatının bunun sonucunda uçuşa geçeceğini düşünüyor. Özellikle stok-akış (S2F) modelini kullanan PlanB gibi analistlere göre Bitcoin fiyatının önümüzdeki yılın sonuna kadar 100 bin doların üstüne çıktığını görebiliriz.

Petrole Benzetti

Uzmanlar Bitcoin’in arzının kısıtlı olduğunu söyleyip fiyatın uçuşa geçeceğini söylüyorlar söylemesine ama Bitcoin henüz hala tam anlamıyla harekete geçebilmiş değil. Aralık 2017’de 20 bin dolara kadar çıkan Bitcoin fiyatı şu anda bunun yarısından bile daha düşük seviyede. Peki Bitcoin fiyatı neden hala harekete geçmiş değil?

Layer1 CEO’su Alex Leigl bu noktada Bitcoin ile petrol arasında bir ilişki olabileceğini söylüyor. Onun görüşlerine göre Bitcoin’in şu anki durumu petrolün 19.yüzyılın sonlarındaki durumunu anımsatıyor. Çünkü o dönemlerde de petrol kaynaklarının kısıtlı olduğu biliniyordu, hayatın belli başlı alanlarında petrol kullanılıyordu ama petrol günümüzde olduğu kadar değerli değildi. Bunun sebebi ise petrol kullanımının çok yoğun olmamasıydı.

Forbes’un haberine göre Leigl bu yüzden Bitcoin’in 2020’deki haliyle petrolün 1890’lı yıllardaki hali arasında bir benzerlik olduğunu düşünüyor. Kendisinin yorumlarına göre Bitcoin de kısıtlı arza sahip, hayatın sadece belli başlı alanlarında kullanılıyor ama hala çok yüksek bir fiyata sahip değil. Ona göre petrol nasıl ki otomobil sektörünün büyümesiyle değer kazandı; Bitcoin de kullanım alanlarının, kullanıcı sayısının artmasıyla değer kazanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment