Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Trader’ı Lisanssız Platformda İşlem Yaptığı İçin 5 Yıla Kadar Hapis İstemi ile Yargılanıyor

21 yaşındaki Bitcoin trader’ı lisans almamış bir platformda para transferi yaptığı gerekçesi ile 5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor. California’da ikamet eden Jacob Burrell Campos ismindeki yatırımcının, FinCEN’den lisans almamış olan bir platformda işlem yaptığı gerekçesi ile hakkında başlatılan soruşturmada sonucunda 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade edildi.

Burrell’in hiçbir kara para aklama ya da müşteri tanı süreçlerinden geçmediği ifade edildi. Amerikan yargıç Adam Braverman, konuylai lgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Lisans alınmamış platformda yapılan para transferleri, Amerikan bankacılık sisteminin mevcudiyetine ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu sayede suçlular için adeta açık bir kapı oluşmakta ve de bu durum, Amerika Birleşik Devletleri’nin güvenliğini tehdit etmektedir. Bu sebeple bu tarz olaylara izin verilmesi mümkün değildir.”

Burrell Campos’un 2015’in Ocak ve 2016’nın Nisan ayları arasında on binlerce dolar tutarındaki Bitcoin’i Amerika’daki çeşitli satıcılara transfer ettiği ifade edildi. Bitcoin’i ilk başta regüle edilmiş bir borsadan satın alan isim; daha sonra ise kendi hesabının şüpheli işlemlerden dolayı kapatılmasının ardından Hong Kong merkezli bir başka kripto para borsasına geçiş yaptı.

Şubat ayının sonuna kadar hapis yatacak olan 21 yaşındaki Campos’un, Hong Kong merkezli bir borsadan 2015 Mart ve 2017 Nisan ayları arasında toplamda 3,29 milyon dolarlık Bitcoin aldığı ifade ediliyor. Burrell Campos’un aynı zamanda 823 bin dolarlık kefalet bedelini ödemeye razı olduğu da gelen haberler arasında.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment