Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Plattsburgh’un Bitcoin Madencilik Moratoryumu Kalıyor, Üstüne Yeni Kısıtlamalar Geliyor!

Bu yılın başlarında New York‘a bağlı Plattsburgh bölgesinde bitcoin madencilik firmaları için koyulan moratoryumun, tartışmalar ve görüşmeler sonucu kalmasına karar verildi.

Söz konusu karar Plattsburgh Şehir Meclisi yetkililerinin kripto para madencilik aktiviteleri için bu yılın Mart ayında, bir bitiş tarihi olmadan uygulamaya koydukları moratoryum sonrasında alındı. WAMC isimli radyo kanalının bildirdiğine göre, Plattsburgh Başkanı Colin Read, meclis üyelerinin söz konusu moratoryumun bir aylık bir süre içerisinde kaldırılıp kaldırılamayacağını tartışacaklarını dile getirmişti.

Plattsburgh Şehir Meclisi tarafından kabul edilen kripto para madencilik düzenlemeleri arasında, bütün yeni kripto para madencilik tesislerinin kurulmadan önce Özel Kullanım İzni’ne başvurmaları gerekliliği de yer alıyor. Buna ek olarak bölgede yer alan mevcut kripto para borsaları da büyüme ve genişleme kararı alırlarsa aynı izne başvuracaklar.

Ses Kirlilik Seviyeleri

Yeni düzenlemeler ve kurallar gereğince, ses kirliliği seviyeleri 90 desibel ile sınırlı olacak. Kripto para madencilik firmalarına verilen 90 desibellik ses seviyesinin sınırı ise, tesisten 25 fit uzaklık olarak belirlenmiş. Düzenlemeler şu an hala yürürlüğe girmedi ve New York tarafından onaylandıktan sonra geçerli olacak.

Plattsburgh’un bu kadar fazla madencilik tesisine sahip olmasının temel sebebi ise, bölgedeki elektrik masraflarının ve ücretlerinin ABD içerisindeki en düşük oranlara sahip olmasından kaynaklanmakta. Temel olarak elektrik ihtiyacı bulunan madenciler için bu bölge adeta bir altın madeni.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment