Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin/Türk Lirası, Geçen Ayın En Büyük Hacimli Paritelerinden Biriydi

Veri sağlayıcısı CryptoCompare, kripto para borsalarının geçtiğimiz ayki toplam spot hacminin bir önceki aya kıyasla %31,5 oranında düştüğünü ve bu yılın başından beri kaydedilmiş en düşük seviyelere indiğini açıkladı.

Kripto para borsalarının temmuzdaki aylık ticaret hacmi yaklaşık 1.9 trilyon dolar oldu. Spot piyasalardaki en hareketli gün, 98 milyar dolarlık günlük hacmin oluştuğu 26 Temmuz’du.

Aylık spot hacmi bakımından en büyük borsanın, 455 milyar dolar hacimli Binance olduğu açıklandı. Binance, 96.8 milyar dolarlık hacimle onun en yakın rakibi olan OKEx’e neredeyse beş kat fark attı.

Bu ikiliyi 92.7 milyar dolar ile Huobi Global’ın ve onun ardından Coinbase, FTX gibi isimlerin izlediği belirtildi.

BTC/USDT paritesi, ay boyunca itibari para/stablecoin pariteleri ile yapılmış Bitcoin işlemlerinin %61,6’sını oluşturdu. USDT’nin ardından en çok tercih edilen pariteler dolar, yen, euro, won, USDC, sterlin ve lira oldu.

Binance, türev piyasasında da zirveyi çekti

Türev piyasasının aylık ticaret hacmi, bir önceki aya kıyasla %22,6 oranında düşerek 2.5 trilyon dolara geriledi. Haziranda kripto para piyasasının %52,9’unu oluşturan türev pazarı, temmuzda %56,9’unu oluşturdu.

Binance, 1.4 trilyon dolarlık hacmiyle spotta olduğu gibi türevde de rakiplerini geride bıraktı. Onu 368 milyar dolarlık hacimle OKEx, 285 milyar dolarlık hacimle Bybit ve 185 milyar dolarlık hacimle FTX izledi.

Piyasadaki toplam açık pozisyonların haftalık ortalama değeri, hazirana kıyasla artış gösterip 17.7 milyar dolara çıktı. Vadeli Bitcoin ürünlerindeki açık pozisyonların toplam değeri 10.1 milyar dolara; vadeli Ethereum ürünlerindeki açık pozisyonların değeri 4.3 milyar dolara çıktı.


Görsel: Dolar sembolü (CC BY-SA 3.0 lisanslıdır, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!