Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Türkiye ve İki Diğer Ülkede Fiyat Rekoru Kırdı

Bitcoin (BTC) fiyatı, bu hafta yaşadığı yükselişle birlikte Türkiye, Arjantin ve Nijerya’da yeni bir fiyat rekoru kırdı.

Bitcoin, bu hafta yaşadığı yükseliş sayesinde Türk Lirası, Arjantin Pesosu ve Nijerya Nairası karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

BTC, hafta içerisinde yerel kripto para borsalarında 980.000 liranın üstüne kadar çıktı. CoinGecko’ya göre hafta boyunca %16 değerlenen Bitcoin, yazım sırasında yaklaşık 34.100 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in Türk Lirası karşısındaki yeni rekoru, liranın dolar karşısındaki değer kaybından kaynaklanıyor. Dolar, lira karşısında hafta içinde 28.31370 seviyesini görerek rekor kırdı.

Uluslararası Para Fonu verilerine göre yıllık enflasyon oranı Türkiye’de %51,2, Arjantin’de %121,7, Nijerya’da ise %25,1 olarak ölçülüyor.

Blockchain analiz firması Chainalysis tarafından paylaşılan rapora göre bu üç ülke, dünyada kripto paraların en çok benimsendiği ülkeler arasında yer alıyor. Listede Nijerya ikinci, Türkiye on ikinci, Arjantin ise on beşinci sırada yer aldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!