Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tweet Hacmi Ekim Ayında 1 Milyona Yaklaştı

The Tie şirketi, Bitcoin tweet hacminin ekim ayında büyük oranda artış gösterdiğine dair bir veri paylaştı. Veriye göre, ekim ayında Bitcoin tweet hacmi %15’in üzerinde artış gösterdi.

Dijital varlıklar için veri toplayan ve paylaşan The Tie şirketi, geçtiğimiz günlerde Bitcoin tweet hacmiyle ilgili bir grafik paylaştı. Şirket, Bitcoin’in ekim ayındaki tweet hacminin %15.9 oranında yükseldiğini ve aylık ortalamada BTC ile ilgili toplam 865 bin civarında tweet atıldığını tespit ettiklerini açıkladı. Şirkete, bu artışın sebebi olarak Bitcoin fiyatının ekim ayı içerisinde yüksek seviyelere çıkmış olmasını öne sürdü.bitcoin-tweetKripto para piyasası katılımcılarına şeffaf ve güvenilir veriler sağlama amacı olduğunu dile getiren The Tie, ilginç bir şekilde Bitcoin’in 2020 yılında bir ay içinde 1 milyondan fazla tweet görmediğini, sadece yaklaşabildiğini ekledi. Vincent Figueras’ın IBTimes’taki haberinde, bu verinin Bitcoin’de görülen mevcut fiyat hareketliliğinin hala erken boğa rallisi aşamasında olduğunu gösterdiği ifade ediliyor.

Bitcoin ile ilgili atılan tweetlerin son 3 aydaki değişimi de bitinfocharts.com üzerinde şu şekilde paylaşılıyor:

bitcoin-tweet

Bitcoin Ekim ayı arama hacmi ne durumda?

Google Trends verilerine göre, dünya genelinde yapılan Bitcoin aramaları ekim ayı içerisinde yükseliş gösterdi. Arama hacminin en yoğun olduğu ülkeler ise sırasıyla Nijerya, Namibya, Küba, Güney Afrika ve Kamerun oldu. Cointelegraph’ın paylaştığı bir analizde ise Google Trends üzerinde görülen Bitcoin aramalarının boğa rallisinin yoğun olduğu dönemlerde artış gösterme eğiliminde olduğu ifade edildi.

bitcoin-tweet bitcoin-tweet

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!