Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanlık Seçimi Tahmin Piyasalarında Joe Biden Önde Gidiyor

DeFi platformu Augur, bugün gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimi için bir anket açtı. Joe Biden ve Donald Trump arasındaki ankete 5 milyon doların üzerinde para yatırıldı.

Blockchain tabanlı bir tahmin piyasası olan Augur, bugün gerçekleşmesi planlanan ABD başkanlık seçimleri için bir anket başlattı. Ankette, Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı için aday olan iki isim; cumhuriyetçi aday Donald Trump ve demokrat aday Joe Biden arasında kimin seçileceğine yönelik tahminde bulunulabiliyor.

Augur sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, 2020 seçimleri için yapılan tahminlerin hacminin 5 milyon doları geçtiğini açıkladı. Ayrıca seçim tahminleri ile ilgili 3.6 milyon doların üzerinde açık pozisyon bulunurken 24 saatlik hacimde de 1 milyon dolar aşıldı.

Joe Biden önde gidiyor

Augur, sosyal medya hesabından paylaştığı görsel ile şu ana kadar yapılan tahminlerin oranını da açıkladı. Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden tahminler, şu anlık önde gidiyor. Donald Trump kazanır diyenlerin oranı %40 iken seçimin Joe Biden lehine sonuçlanacağını düşünenlerin oranı %60’ı buldu. Veriler seçimlere yalnızca 24 saate kala açıklandı.

Augur-ABD-Baskanlik-secimi

Augur, ABD seçimleri için anket açan tek tahmin piyasası değil. TheBlock’un araştırma yöneticilerinden Larry Cermak, Twitter üzerinden paylaştığı tablo ile diğer platformlardaki durumu da gözler önüne serdi. Augur’un hemen üzerinde yer alan kripto para borsası FTX’te seçim sonuçları için oluşturulan açık pozisyonların değeri 5.06 milyon doların üzerine çıktı. Bunlar dışında seçim sonucu için anket açan tahmin piyasaları arasında Omen ve Polymarket da yer aldı. Tabloya bakıldığında genel olarak Biden’ın kazanacağına yönelik tahminlerin baskın olduğu gözlemleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!