Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Üretmek Biraz Daha Kolaylaştı: Yüzde 0,35’lik Düşüş

Bitcoin blockchaininde dün yapılan güncelleme, madencilerin bitcoin üretmesini bundan iki hafta öncesine kıyasla yeniden kolaylaştırdı.

Her 2 bin 16 blokta bir yapılan zorluk güncellemesi, geçtiğimiz akşam 727 bin 776 numaralı blokta gerçekleşti ve bitcoin üretimini yüzde 0,35 oranında kolaylaştırdı.

Hash oranındaki değişimi yansıtan ve blok kazım süresinin ortalama 10 dakika düzeyinde kalmasını sağlayan zorluk seviyesi, son güncelleme sonrasında 27.4 trilyon seviyesine düştü.

Bitcoin blockchainindeki ortalama hash oranı, şubatın ortasında 200 EH/s’nin üstüne kadar çıkmıştı. Bu oran geride bırakılan son iki hafta için 196,4 EH/s olarak ölçüldü.

Madencilik yapmak, Kasım 2021’in sonundan Şubat 2022’nin ortasına kadar yapılan güncellemeler boyunca arka arkaya zorluk göstermişti. Yapılan son iki güncelleme, bitcoin üretiminin 2022 içerisinde peş peşe iki kez kolaylaşmasına yol açtı.

The Block verilerine göre madenciler, şubat ayı boyunca bitcoin üreterek ve işlem ücreti alarak toplamda yaklaşık 1 milyar 60 milyon dolar düzeyinde gelir elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!