Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GameStop, NFT Pazar Yerini Temmuz Ayının Sonuna Kadar Başlatmayı Planlıyor

Video oyun şirketi GameStop (GME), dördüncü çeyrek mali kazanç raporunda non-fungible token (NFT) pazar yerini temmuz ayı sonuna kadar başlatmayı planladığını söyledi.

GameStop, 29 Ocak’ta sona eren ve 17 Mart tarihinde yayınlanan dördüncü çeyrek mali kazanç raporunda NFT pazar yerini temmuz ayının sonuna kadar başlatmayı planladığına yer verdi.

2021 yılının ortalarında NFT web sitesi kuran Gamestop, ocak ayında NFT ve Web3 oyun bölümünü duyurduktan sonra şubat ayında NFT pazar yeri başlatmak için Immutable X ile ortaklık kurmuş ve 100 milyon dolarlık bir oyun fonu başlatmıştı.

 

GameStop, raporda Immutable X ortaklığında belirli kilometre taşlarının yerine getirilmesi üzerine şirkete 150 milyon dolarlık IMX token’ları sağlamaya hazır olduğunu vurguladı. Şirket ayrıca dördüncü çeyrekte blockchain oyunları, e-ticaret ve teknoloji, ürün yenileme ve operasyonlar gibi alanlarda deneyime sahip düzinelerce ek kişiyi işe aldığını belirtti.

Şirket raporda ayrıca FactSet analistlerinin 0,85 dolarlık hisse başına kazanç tahminlerine karşın dördüncü çeyrekte hisse başına 1.94 dolarlık zarar ve 2,16 milyar dolarlık tahminler karşısında 2,25 milyar dolarlık üç aylık gelir bildirdi.

Perşembe günü işlemler kapandıktan sonra %8 değer kaybeden GameStop (GME) hisseleri, haberin kaleme alındığı sıralarda 80.65 dolardan işlem görüyor.

GameStop, bir kazanç çağrısında NFT pazarında uzun vadeli bir potansiyel gördüğünü dile getirmişti. Görüşmede yöneticilerinden biri,  “Oyuncularla olan yakın ilişkimizin bize Web3 ve dijital varlık dünyasında benzersiz bir fırsat sağladığını biliyoruz” açıklamalarında bulundu.

GameStop’un ortağı Immutable X, son birkaç ay içinde NFT pazarında yaşanan düşüşe rağmen güçlenmeye devam etti. Şirket, mart ayının başlarında C serisi finansman turunu 2.5 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolar toplayarak tamamlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!