Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung Uygulama Problemlerini Metaverse ile Çözeceklerini Açıkladı

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, S22 telefonunda yaşanan uygulama problemlerinden sonra sıkıntıları metaverse ile çözme kararı aldı.

17 Aralık tarihinde Güney Koreli haber sitesi Hankyung’un yaptığı habere göre, S22 telefonunda yaşanan oyun uygulamalarının performansını yavaşlatan bir sıkıntı çıkmasının ardından hisse senedinin düşmesiyle birlikte bu kararı aldıklarını söyledi.

Habere göre karar, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul toplantısında alındı. Alınan bu karar, satın alımları, yapay zeka uygulamalarını, 5G telekomünikasyon teknolojisini ve robot üretimini barındıracak.

Metaverse’ün her fırsatta gelişmelerindeki en önemli noktalardan biri olduğunu sürekli vurgulayan Samsung başkan yardımcısı ve CEO’su Jong-Hee Han’ın, genel kurul toplantısında işlerini geliştirmenin bir yolu olarak Metaverse’e tamamıyla dahil olunması gerektiğini söylediği bildiriliyor.

İşi geliştirmek için büyük yatırımlar yapacaklarını belirten Han, araştırma-geliştirme, metaverse ve robot teknolojisi konusunda yapılacak yatırımlar için kısıtlamaya gitmeyeceklerini söyledi.

Han, “Müşterilerimizin metaverse’ü her yerde deneyimleyebilmeleri için optimize edilmiş cihazlar ve çözümler geliştireceğiz.” dedi.

Samsung’un kendi metaverse hizmeti “My House”, 6 Ocak tarihinde resmi olarak yayınlamıştı ve kısa bir süre içerisinde 4 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!