Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Vadeli İşlemleri Çıldırdı: 24 Saatte 8 Milyar Dolar!

Bitcoin vadeli işlemlerinin yapıldığı bir platform olan BitMEX’de kripto para vadeli işlemlerde büyük bir artış yaşandı. Şirketin yaptığı resmi açıklamada, son 24 saat içinde tam 1 milyon XBT’nin trade edildiği ve hacmin 8 milyar dolar olduğu kaydedildi.

Kullanıcılarına ilgisi için teşekkür eden ve geliştirici ekibini de böylesi bir yoğunluğu sorun yaşamadan atlattıkları için teşekkür eden kurumun kurucus ortağı olan Arthur Hayes, daha önce de Bitcoin’in yıl sonunda 50 bin dolar olacağını belirtmişti.

Şu An Çok Moda

Bitcoin Temmuz ayının ortasından itibaren iyi bir artış yaşayıp kendini 8 bin dolarların güçlü bir şekilde atarken bu artış, vadeli işlemlerdeki hacmin de artmasına sebep oldu. ‘Margin trading’ adıyla bilinen ve en temel şekliyle Bitcoin’in inip çıkacağına dair bir nevi ‘bahis’ oynama şansı olan bu işlem, son dönemde büyük bir artış yaşadı. Bazı kullanıcılar bu işlemlerin spekülatif doğaya sahip olduklarını belirterek margin trading’i eleştirirken, bazıları ise bu 8 milyar dolarlık hacmin pratik manada hiçbir şey ifade etmediğini belirtti ve vadeli işlemlerin Bitcoin üzerine olumsuz etkilerinden bahsetti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment