Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Kelly’e Göre Bitcoin Artışının Devam Etmesini Sağlayacak 3 Kilit Etmen!

Fark etmediyseniz, Bitcoin şu an ciddi bir ivme yakaladı. BKCM LLC’nin CEO’su Brian Kelly, bu hareketin daha da büyüyeceğini düşünüyor.

Bitcoin Fiyatı ETF’ler, Kurumsal Para ve Web 3.0 Üzerine Dönen Spekülasyonlar İle Artıyor

2018 yılına çok kötü bir giriş yapan Bitcoin, görünüşe göre bunu biraz daha düzeltmeye başladı. Fiyat Haziran ayının sonlarındaki 6.000 dolar seviyesinden, 8.500 seviyesine kadar çıktı ancak şu an bir takım düzeltmeler yüzünden 8.200 dolar seviyelerinde yer alıyor.

Kripto yatırım ve trading uzmanı Brian Kelly bu artışın devam edeceğini düşünüyor. BKCM LLC kurucusu ve CEO’su, Pazartesi günü CNBC’nin Fast Money programına katıldı. Program esnasında ayı piyasası ve bunun bittiğini ifade eden kişiler hakkında konuştu.

”Ortalıkta çok fazla büyük satıcı vardı. Bu şu an bitmiş gibi gözüküyor.”

Kelly konuşmasının devamında kripto para piyasasının ”yansıyan bir piyasa” olduğunu belirtti. Kendisi bu ifadeyle, fiyat ne zaman yükselişe geçse, daha fazla insanın Bitcoin satın almak istediğini ve bu sebeple çok daha fazla talep ile daha yüksek fiyatlara ulaşıldığını düşünüyor.

Kelly’e göre mevcut fiyat hareketinin arkasında 3 temel sebep var:

  • Bitcoin ETF’si.
  • Kurumsal yatırımcılar hakkında dedikodular.
  • Web 3.0

İlk ve en olası sebep olarak Bitcoin ETF‘sinin SEC tarafından onaylanması durumu var. Şu sıralar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonun bu denli bir baskı sonrası olumlu bir karar verileceği düşünülmekte. Ancak SEC geçtiğimiz gün içerisinde yaptığı bir duyuru ile Direxion firması tarafından yapılan ETF başvurusunu Eylül ayına ertelediğini ifade etmişti. 

Direxion Investments, bundan birkaç ay önce SEC’e başvuruda bulunmuş ve Bitcoin ETF’si kurmak için izin istemişti. SEC ise bu konuda vereceği kararı erteleme kararı aldı. SEC’in konu hakkında yayınladığı bildirinin bir kısmı şu şekilde:

“Komisyon, yapılmış öneriyi daha etkili şekilde değerlendirmek için bu konuya ayrılmış zaman diliminin uzatılmasının uygun olacağına karar vermiştir. Komisyon bu doğrultuda yapılmış öneriyi onaylayacağı ya da reddedeceği tarih olarak 21 Eylül 2018’i belirlemiştir.”

Aslında bu durum kötü gibi gözükse de, ertelenme baskının daha fazla artması ve SEC’in daha olumlu bir karar alması anlamına gelmekte. Yani piyasa için olumlu bir haber.

Ancak Kelly, VanEck tarafından yapılan ETF teklifinin, SEC tarafından onay alacağını düşünmüyor.

”Tabii ki bu ETF konusundaki spekülasyonları durdurmuyor.”

Kelly’nin inancına göre Bitcoin fiyatının çok daha büyük bir artış göstereceğinin temel sebeplerinden biri olarak sıraladığı bir diğer etmen ise kurumsal yatırımcı ilgisi.

”Bana yapılan aramaları baz alarak size şunu söyleyebilirim ki, insanların Aralık ayında Bitcoin’e baktı ve fiyatı sevmedi ancak aynı insanlar şu an geri dönüp şunu diyorlar, ”Tamamdır, bu şey ortadan kalkmayacak. Bunun ne olduğunu anlamamız gerekiyor. Bu varlık sınıfı bizim portföyümüzde nereye uygun?”

Son olarak Kelly kripto para birimlerinin kendisi ve bir çok kişinin ”Web 3.0” dediği şeyi oluşturmakta önemli bir faktör olduğuna inanıyor. Kelly mevcut dönüşümsel sürecin ”daha iyi ve daha gelişmiş bir internet” oluşturacağını düşünüyor.

Kripto para birimleri de bunun ayrılmaz bir parçası. Kripto paralar şimdiden küresel ağlar arasında para transferi yapılabilmesini sağlıyor. CEO konu hakkında şunları ifade etti:

”İşte tam olarak bu sebeple kurumlar buna girişim yapmak isityor. Bunun kendi portföylerine ve Web 3.0’a ne kadar uygun olduğunu görüyorlar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment